RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøskredet er gjennomsøkt - har ikke funnet spor av folk

Sist oppdatert:
Omfattende redningsaksjon etter stort skred.

(Nordlys): Klokken 1215 opplyser operasjonsleder Rune Nilsen ved Troms politidistrikt at skredet er ferdig gjennomsøkt.

- Man har ikke funnet noen spor av at folk eller biler har blitt tatt av skredet. Vi avslutter dermed leteaksjonen.

Fylkesvei 232 gjennom Kaperdalen i Senja er imidlertid fortsatt stengt. Nå gjenstår det å se hvor lang tid det vil ta før veien blir ryddet. Ved siste skred var over 350 mennesker isolert i tre dager.

Klokken 1108 melder Hovedredningssentralen Nord-Norge at redningshelikopter, med skredleder og en lavinehundekvipasje har ankommet skredstedet. Man skal nå undersøke stedet med redningshunden for å se etter spor av folk.

Til Nordlys opplyser operasjonsleder Rune Nilsen ved Troms politidistrikt at man nå skal gjennomsøke stedet for å se om det er noen som har blitt tatt. Nilsen gir videre uttrykk for at det enda ikke er kommet noen avklarering iforhold til de motstridende meldingene om bilspor inn skredet.

En tipser kontaktet Nordlys like etter klokken 0930 søndag morgen og fortalte at det var gått et vel 100 meter bredt skred over fylkesvei 232 i Kaperdalen på Senja.

Tipseren opplyser at han er første som har kommet til stedet og har kjørt vekk for å stanse trafikken for å kjøre inn i skredet. Ifølge tipser er skredet vel 100 meter bredt og rundt tre-fire meter høyt. Det skal ha gått over veien og ned i en innsjø.

Til Nordlys opplyser Troms politidistrikt at de har blitt informert om hendelsen. Det er nå sendt mannskaper til stedet for å undersøke. Foreløpige rapporter tyder ikke på at noen skal ha blitt tatt av skredet, men dette vil man undersøke nærmere når mannskapene er kommet til stedet.

Hovedredningssentralen i Nord-Norge opplyser at de sender et redningshelikopter til stedet i øyeblikket da det er meldinger som tyder på at en bil kan ha blitt tatt av skredet.

- Det har kommet motstridende meldinger, noen som tyder på at det er observert bilspor inn i skredet, men ikke ut, og noen som tyder på at dette ikke stemmer, opplyser vaktleder Frode Iversen til Nordlys.

Iversen opplyser at der i kontakt med UNN og har valgt å sende et redningshelikopter til stedet.

- Det skal fly over skredområdet for å undersøke. Ombord vil det også være en skredkyndig person, samt muligens en hundeekvipasje. Vi har i tillegg aktivert den lokale skredgruppen som er på vei til stedet.

Kaperdalen på Senja er et svært skredutsatt område. For få dager siden åpnet veien igjen etter å ha vært stengt i tre dager grunnet et annet skred. 300 mennesker hadde da vært isolert i lengre tid.

Søndag melder varsom.no at skredfaren for Senja er satt til moderat. Denne vil øke til betydelig mandag.

Les flere saker på Nordlys her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere