RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøtrøbbel for Skistar

Sist oppdatert:
Den milde vinteren gir resultattrøbbel for alpinselskap.
Det var ingen pudderalarm som kom fra den svenske skigiganten mandag formiddag.

Selskapet ser seg nødt til å varsle at resultat før skatt i perioden mellom 1. desember og 6. januar ventes redusert med 30 millioner svenske kroner.

Snøgaranti

Det milde været i november og desember utløste selskapets snøgaranti og nesten hver tredje reisende valgte å avbestille i Sälen. Snøgarantien innebærer at gjestene er garantert et visst antall åpne skibakker. Om dette antallet ikke oppnås, tilbys gjestene å booke om til en annen Skistar-destinasjon.

Mens åtte prosent valgte en ny dato, valgte 28 prosent å innstille reisen, melder Skistar på sine hjemmesider.

Flere gjester til Trysil

Skistar eier og driver de kjente skidestinasjonene Trysil og Hemsedal i Norge, samt Åre, Sälen og Vemdalen i Sverige. Selskapet melder at bookingen for perioden uke 3 til uke 17 er uforandret i volum sammenlignet med samme periode i fjor.

For Trysil meldes en økning på 12 prosent, Vemdalen 10 prosent, Hemsedal 3 prosent, Åre 2 prosent, mens antall bookinger til Sälen er redusert med 12 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere