*Nettavisen* Nyheter.

Snudde med ti mann

Berre- og Fellah-innhopp avgjørende da Vålerenga hentet inn Fram.

25.05.09 22:06

- Berre og Fellah leverte veldig positive innhopp. Morten har vært veldig god i de to siste 2. divisjonskampene og drar med seg de andre spillerne med sin innstilling og vilje til å vinne. Både han og Fellah hadde store sjanser i sluttminuttene og var med på å snu kampen for oss, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif-fotball.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Brekke Sæteren

Manglet vilje
Holter er imidlertid ikke like fornøyd med måten Vålerenga innledet kampen på. Allerede etter tre minutter scoret Fram, før gjestene økte til 2-0 etter halvspilt omgang.

- Vi skal ikke bli tatt på viljen, det ble vi i deler av førsteomgang. Fram ville mest i begynnelsen og fikk betalt for strevet, selv om de var litt heldige som traff på sin første sjanse i kampen.

- Selv om vi har hatt bra flyt denne sesongen, går det ikke av seg selv. Vi må løpe og ta fighten. Det er det viktig å ta med seg også når vi møter Follo i cupen på torsdag. De er bedre enn Fram og vi må ta ut mer om vi skal slå dem.

Rødt kort til Brix
Ti minutter før pause fikk Fram Larvik frispark ved Vålerengas sekstenmeter. Etter litt knuffing i feltet før dødballen ble slått valgte dommeren å markere seg ved å gi gult kort til Kristian Brix og en Fram-spiller. Brix hadde fått gult kort tidligere i omgangen, noe dommeren tydeligvis hadde glemt. Pipeblåseren dro først opp det røde kortet etter at han hadde blitt oppmerksom på det tidligere utdelte kortet av de svartkledde fra Larvik.

- Det var ganske håpløst. Dommeren var ikke konsekvent. Han lot mange harde taklinger gå i begynnelsen av kampen, for så å gi gult kort for mindre forseelser. Han kunne løst dette på en langt smidigere måte.

- Jeg synes synd på Kristian der, samtidig må han lære seg å holde seg unnå potensielle kort-situasjoner når han allerede har pådratt seg et gult kort.

Gikk tom for krefter
Til pause var stillinga 1-2 etter at Mario Roberto Martínez reduserte fra straffemerket fem minutter før hvilen.

- Fram jobba og sleit fra start og fikk betalt for det i førsteomgang. Etter pause ble de straffa hardt for det da de gikk helt tomme for krefter, sier Holter

- Etter pause styrte vi det meste. Fram var tomme for krefter, men var farlige på dødballer og hadde blant annet et skudd i tverrliggeren. Mot slutten åpnet det seg virkelig opp og vi fikk et fortjent utlikingsmål da Berre avsluttet på keeper og Fellah satt returen i mål. Etter målet hadde vi flere sjanser og vi kunne fort tatt med oss alle tre poengene herfra.

Dermed har Vålerengas andrelag fortsatt til gode å tape denne sesongen.

- Før kampen anså vi at dette var en kamp vi burde vinne, men tatt i betraktning at vi lå under og spilte med ti mann i over en omgang er vi fornøyd med poengdeling i dag. Vi holdt avstanden ned til Fram og er fortsatt ubeseiret.

Vålerenga 2 - Fram Larvik 2-2 (1-2)
Hafslundbanen

Mål: 0-1 Albert Kroyziu (3), 0-2 Jostein Jensen (22), 1-2 Mario Roberto Martínez (str. 40), 2-2 Mohammed Fellah (85)

Rødt kort: Kristian Brix (To gule kort)

Vålerengas lag: Øyvind Bolthof - Amin Nouri, Andreas Aanesrud, Juan Fuenmayor (Morten Berre fra 45), Kristian Brix - Allan Jepsen, Harmeet Singh, Nikolai Djupesland (Emilio Garcia fra 75) - Mario Roberto Martínez, Mostafa Abdellaoue (Mohammed Fellah fra 45), Anders Lie

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.