RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snur trill rundt i Birdstep

Sist oppdatert:
DnB Nor Markets roste Birdstep opp i skyene og hentet inn penger på en aksjekurs på 28 kroner. Etter kursfallet snur nå meglerhuset trill rundt, og øker i estimaten
Det var DnB Nor Markets-analytikerne Frank Maaø og Eivind Johannessen som gikk ut med den rosende omtalen av Birdstep før sommeren i år. Kursmål var da 21 kroner.

Kursmålet i analysen var imidlertid godt i underkant emisjonskursen Birdstep hentet inn penger på i februar. Da satte DnB Nor Markets emisjonen på kurs 28,50 kroner.

Toppnoteringen til Birdstep-aksjen var imidlertid vært på 30 kroner pr. aksje i år.

Pipen fått en annen lyd

I en ny analyse om Birdstep mandag er kursmålet på Birdstep-aksjen satt til 10 kroner pr. aksje. Samtidig kuttes anbefalingen fra kjøp til hold.

- Selv om vi opprettholder et langsiktig positivt syn på Birdstep nedjusteres anbefalingen til hold, heter det oppdateringen fra DnB Nor Markets.

Samtidig er meglerhuset skuffet over tidsrammen for kommersialiseringen av Birdstep-teknologien.

- Kommersialiseringen av Birdsteps mobile IP klient har ikke materialisert seg innenfor den tidsrammen vi hadde forventet. Bevisbyrden har økt og det kan være behov for et lengre perspektiv enn den 3-måneders horisonten som ligger til grunn for våre anbefalinger, heter det i rapporten.

Og det heter videre:

- Spesielt på kort sikt gjør skuffelsen over ett år uten operatøravtaler og fravær av MIP-installeringer (Mobil IP) i større skala en betydelig nedgradering av estimatene nødvendig. I beste fall venter vi nå å kunne se et klart bilde på fremtidig omsetning innen mobil IP i løpet av Q2 eller Q3 2005, skriver meglerhuset til sine kunder.

Øks i estimater

Den nye analysen viser at DnB Nor Markets har gjort et skikkelig kutt i sine estimater. Nå venter meglerhuset at Birdstep vil oppnå et resultat pr. aksje på minus 0,63 kroner i 2004, minus 0,29 kroner i 2005 og 0,85 kroner i 2006.

I analysen før sommeren skrev analytikerne Maaø og Johannessen at de ventet et resultat pr. aksje på minus 1,17 kroner i 2004. For 2005 venter de imidlertid et resultat pr. aksje på pluss 1,89 kroner, mens estimatet for 2006 ble satt til spenstige 4,57 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere