RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snur trill rundt i Merkantildata

Sist oppdatert:
Meglerhuset Norse snur trill rundt i synet på Arne A. Jensen & Co. og IT-selskapet Merkantildata. Meglerhuset gir nå en klinkeklar kjøpsanbefaling til aksjeinvestorene
Meglerhuset Norse er ute med en oppdatering til kundene i etterkant av Merkantildata-tallene. Meglerhuset mener at resultatene i til IT-selskapet generelt var skuffende.

Det er imidlertid kostnadskontrollen til Arne A. Jensen & Co. som imponerer. I tillegg til dette ser meglerhuset at sammenslåingen mellom divisjonene Eterra og Ementor vil slå positivt ut.

- De fleste konkurrentene forventer flatt marked i 2003. Markedet for Merkantildatas tjenester er svakt, men selskapet har gjennom andre halvår 2002 forberedt seg gjennom sterk fokus på kostnadskutt. Vi forventer svak omsetningsvekst, skriver Norse i oppdateringen.

Norse har tidligere operert med en hold-anbefaling på Merkantildata-aksjen. Nå mener analytiker Thomas Lie at investorene bør kjøpe Merkantildata-aksjen.

- Relativ prising (EV/SALES) tilsier et langsiktig kursmål på rundt 11 kroner pr. aksje. Vårt seks måneders kursmål på 7 kroner pr. aksje er basert på relativ prising. Risk-reward synes attraktiv og vi endrer derfor anbefaling til Kjøp, skriver Lie i sin analyse.

Norse skriver at Merkantildatas omsetningen i første kvartal var betydelig svakere enn ventet omsetning, særlig Norge var svakt. I Ementor var omsetning som ventet eller marginalt bedre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere