RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snusere legger lettere på seg

Sist oppdatert:
Menn som snuser har dobbelt så høy risiko til å utvikle overvekt og fedme som menn som ikke får i seg nikotin, viser en svensk undersøkelse.

Forskerne er usikre på sammenhengen. Tidligere har forskerne koblet snus til økt risiko for blant annet høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer. Nå viser en studie fra Uppsala universitet at snusere som ikke tidligere har røkt løper en dobbelt så høy risiko for overvekt og fedme enn menn som aldri har brukt tobakk i det hele tatt, skriver TT ifølge ANB.

Også tidligere røykere har en økt risiko for overvekt enten de snuser eller ikke, men risikoen er ikke like høy som for gruppen som bare snuser. Tidligere studier har pekt i samme retning, selv om andelene varierer noe.

1.782 menn deltok i studien. Den største delen med normalvekt var i gruppen som aldri har brukt tobakksprodukter. Forskerne mener det kan henge sammen med at denne gruppen også har en sunnere livsstil på andre områder, og tok hensyn til dette i undersøkelsen. Selv etter at resultatet var justert for faktorer som fysisk aktivitet og inntak av fettholdig mat og alkohol, hadde snuserne betydelig høyere risiko for overvekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere