RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøvær rammet flytrafikken i Belgia og Nederland

Sist oppdatert:
Amsterdam (NTB-Reuters-AFP): Snøvær og sterk vind førte til at over 100 flyginger ble innstilt fra Amsterdams internasjonale flyplass fredag. Også i Brussel var det problemer.

Etter en natt med snøstorm ventet nederlandske meteorologer ytterligere 10- 15 centimeter snø fredag. Dermed ble flyginger til byer i Storbritannia, Frankrike, Danmark og Tsjekkia innstilt. Mange andre flyavganger ble forsinket på grunn av det dårlige været.

Også tog- og busstrafikken i byen opplevde forsinkelser, men ikke så store som fryktet på forhånd. Høyhastighetstog mellom Frankrike, Belgia, Tyskland og Nederland var forsinket, og folk ble oppfordret til å utsette reisen sin.

I Belgias hovedstad Brussel ble det fredag formiddag opplyst om 40 innstilte flyavganger. Også her var det kortere flyginger til andre europeiske byer som ble rammet, og avising av flyene førte til flere forsinkelser.

Snøfallet i Belgia var på rundt 8 centimeter, og gatene i Brussel var stort sett bare igjen fredag ettermiddag.

I et land der få skifter til vinterdekk, skal det ikke så store snømengder til før det merkes på trafikken. Men det store kaoset på hovedveiene uteble i Belgia fredag, ifølge veitjenesten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere