Gå til sidens hovedinnhold

Sofie (27) klager inn VG for PFU - føler seg presset og uthengt

Den 27 år gamle kvinnen har nå sendt inn klagen om VG til Pressens Faglige Utvalg.

Det melder Dagbladet.

I klagen som er sendt i dag står det blant annet følgende:

- Jeg føler meg presset, uthengt og dårlig behandlet av VG. Mediet har skrevet et sitat jeg ikke kan stå inne for, som jeg flere ganger har prøvd å endre/fjerne, uttaler Sofie i klagen, ifølge avisen.

27-åringen klager avisa inn på sju punkter i Vær Varsom-plakaten, ifølge TV 2. Det er foreløpig ikke kjent hvilke sju punkter hun klager inn VG for.

Hun skriver i klagen at hun ble brukt av VG og Fagforbundet «til fordel for et politisk spill jeg aldri ville ta del i», ifølge Dagbladet.

I april ble det kjent at Sofie hadde bestemt seg for å klage inn avisen for PFU. Da gjenstod fortsatt den formelle innsendingen av klagen. Nå er den altså innsendt.

Les også

Sofie (27) slår tilbake mot VG-journalist: - Han står der og lyver selv

Det var i februar Trond Giske og en kollega var ute på Bar Vulkan i Oslo da han ble spurt av Sofie (27) og en venninne om de kunne ta et bilde med politikeren.

Videoen av de to som danser ble raskt spredt, og det var da Skarvøy tok kontakt med Sofie. Hun valgte i mars å gå ut mot VG hos mediehuset TV 2, og fortalte at VG skal ha publisert et feilaktig sitat som fikk saken til å fremstå som langt mer alvorlig. Dette med vitende og vilje. Sofie skal ha varslet VG flere ganger om det feilaktige sitatet, og hadde en 17 minutter lang samtale med sjefsredaktør Steiro samme kveld som saken ble publisert.

Les også

51 prosent mer negative til VG etter dansevideo-saken

I etterkant av at Sofie gikk ut mot mediehuset, har flere personer stått frem mot den politiske journalisten, blant annet stortingspolitiker Himanshu Gulati.

VG startet en intern granskning i saken, der de kom frem til at Skarvøy tar seks måneders betalt permisjon, før stillingen hans skal vurderes.VG fant ikke noe grunnlag for å konkludere med at Skarvøy bevisst hadde fabrikkert utsagnet fra Sofie.

Imidlertid kom de frem til at VG har sviktet i sin kildehåndtering.

Les også

VG med knusende dom over eget arbeid - Dette blir konsekvensene

Les også

Norsk Presseforbund vil granske Giske-saken

Kommentarer til denne saken