Sofie bekrefter til TV 2 at hun har bestemt seg for å klage inn VG for PFU.

Ifølge avisen er hun i ferd med å skrive klagen, men den er foreløpig ikke formelt innsendt. Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på hvilke punkter i Vær Varsom-plakaten hun mener avisen har brutt.

TV 2 har vært i kontakt med nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken som har hatt ansvaret for den interne granskningen av saken i avisen.

Som vi tidligere har sagt, syns vi det er bra hvis denne saken blir behandlet i PFU. Vi har vært åpne om de feilene vi har gjort og beklaget dem overfor alle involverte, sier hun til kanalen.

Det var i februar Trond Giske og en kollega var ute på Bar Vulkan i Oslo da han ble spurt av Sofie (27) og en venninne om de kunne ta et bilde med politikeren.

Videoen av de to som danser ble raskt spredt, og det var da Skarvøy tok kontakt med Sofie. Hun valgte i mars å gå ut mot VG hos mediehuset TV 2, og fortalte at VG skal ha publisert et feilaktig sitat som fikk saken til å fremstå som langt mer alvorlig. Dette med vitende og vilje. Sofie skal ha varslet VG flere ganger om det feilaktige sitatet, og hadde en 17 minutter lang samtale med sjefsredaktør Steiro samme kveld som saken ble publisert.

I etterkant av at Sofie gikk ut mot mediehuset, har flere personer stått frem mot den politiske journalisten, blant annet stortingspolitiker Himanshu Gulati.

VG startet en intern granskning i saken, der de kom frem til at Skarvøy tar seks måneders betalt permisjon, før stillingen hans skal vurderes.

Skarvøy uttalte samme kveld som offentliggjøringen av rapporten til NRK at han ikke håndterte saken på en god måte som journalist.

- Jeg har ansvaret for å ivareta uerfarne kilder som ikke har hatt kontakt med medier før. I denne saken, ivaretok jeg ikke Sofie på en god måte. Det er jeg veldig lei meg for, og jeg har enorm forståelse for at Sofie har opplevd den siste tiden som belastende, sa Skarvøy.

VG fant ikke noe grunnlag for å konkludere med at Skarvøy bevisst hadde fabrikkert utsagnet fra Sofie.

Imidlertid kom de frem til at VG har sviktet i sin kildehåndtering.

Redaktør Gard Steiro har også styrets fulle tillit, og beholder dermed jobben som ansvarlig redaktør.