Torsdag kveld, et snaut døgn etter at VG la fram sin interne granskningsrapport, og avisens egen journalist snakket ut for første gang, tar Sofie (27) bladet fra munnen i et intervju med TV 2.

I intervjuet slår 27-åringen hardt tilbake mot VG-journalisten Lars Joakim Skarvøys påstander fra NRK-intervjuet, der han blant annet sa dette:

- Jeg kan ikke svare på hvorfor hun forteller en annen versjon av hva hun fortalte meg nå, enn det hun fortalte meg under de samtalene vi hadde sammen.

Se NRK-intervjuet med VG-journalisten her:

Et døgn senere stiller altså Sofie (27) til intervju med TV 2 - og hun er tydelig oppgitt.

- Han sier indirekte at jeg lyver. Det er det jeg reagerer på. Da står han der og lyver selv. Det synes ikke jeg er greit, sier Sofie til TV 2.

Hun reagerer også sterkt på at Skarvøy påstår at Sofie brukte ord som «ekkelt» og «ubehagelig».

Les Erik Stephansens kommentar: VG rygger over kilde med buss

- Han prøver å ro seg inn igjen. Slik jeg ser det. At han sier at jeg har gitt ham en helt annen versjon, det stemmer ikke i det hele tatt. Det er helt sykt, sier 27-åringen til TV 2.

Nettavisen har henvendt seg flere ganger til Lars Joakim Skarvøy for en kommentar, men har ikke fått svar.

VG-redaktør Gard Steiro sa onsdag kveld at Skarvøys uttalelser til NRK får stå for hans regning.

Tøft døgn

Sofie (27) ønsket ikke å gi noen kommentarer etter VG-evalueringen og Skarvøys intervju med NRK, onsdag kveld. Hun forteller 24 timer senere at det siste døgnet har vært krevende, men at hun bare ønsker å legge denne saken bak seg.

Hun poengterer også at hun ga klar beskjed til VG-journalisten om at hun ikke ønsket å bli sitert eller gi et intervju, da hun møtte Skarvøy og viste ham dansevideoen med Trond Giske fra Bar Vulkan i Oslo, filmet natt til søndag 17. februar. VG valgte likevel å publisere en sak, torsdag 21. februar.

Vurderer PFU

Kvinnen er for øyeblikket i tenkeboksen om hun skal klage inn saken til PFU eller ikke. Sofie forteller at presset mot henne har vært tøft, og at hun nå har hyret inn en advokat som kan bistå henne juridisk i prosessen videre, og at hun da vil ta en vurdering på om saken skal klages inn til PFU eller ikke.

Hun har allerede fått støtte fra VG nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken, som mener at Skarvøy har tatt ord og vendinger ut av kontekst.

- Vi tror på Sofie. Hun er konsistent og troverdig i alt hun beskriver. Det er utøvd et utilbørlig press, stilt ledende spørsmål, og sitatet er åpenbart ikke dekkende for hva hun mener, sa Bakke Håndlykken til DN, torsdag ettermiddag.

Permisjon etter evaluering

Onsdag kveld presenterte VG sin egen evaluering av hvordan avisen håndterte dekningen av videoen av en dansende Trond Giske.

Da var en av konklusjonene at VG-journalist Lars Joakim Skarvøy tar seks måneder permisjon med lønn, før stillingen hans skal vurderes.

Les også: VG-journalist tar lønnet permisjon i et halvt år

- Intervjuobjektet er satt under sterkt press, og er sitert på utsagn hun ikke står inne for, sa VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

Samtidig finner ikke evalueringen noe grunnlag for å konkludere med at reporteren bevisst har fabrikkert utsagn fra kvinnen som ble intervjuet, sa hun videre.

Evalueringen fikk ingen konsekvenser for VG-redaktør Gard Steiro, hvor det ble konkludert med at han styrets fulle tillit videre.