Sofistikert eller vågal?

Isabella gir tips både til den vågale og den sofistikerte jenta kledd i den lille sorte.

Til en enkle sort kjole er det rom for tung makeup, allikevel er det ikke alle som kler eller er komfortabel med heavy makeup. Nettopp derfor gir makeup artist Isabella Leikanger Mork oss to valgmuligheter.

Denne saken er levert av lola.no

Den vågale looken:

1. Følg foundation jeg tidligere har gitt fra meg, men legg vekk solpudderet, for i vinter er det melkehvit hud som gjelder. Gå derfor over med concealer der det trengs, og legg deretter en lys naturlig base. Hold fokus på kinnene med en frisk lys rosa farge.

2. Påfør en sterk farge, for eksempel rosa, turkis eller lyseblå, over hele lokket. Ikke gå for langt over globallinjen, men litt er fint. Vil du ha litt kontrast kan du gå på med en perlemorskygge innerst i øyekroken og duse den inn i fargen du valgte. Det skal kun være farge på øyelokket, ikke noe under, der skal det være cleant.

3. Påfør deretter mascara. Her er det også gitt tips tidligere, men la meg gjenta meg selv. Ta de nederste vippene først. Når du skal påføre på vippene over, begynner du ved vipperoten. Beveg kosten fra høyre til venstre og jobb deg ut, da får du lengde. Sørg for at børsten går godt igjennom vippene. Slik unngår du klumper.

4. Til denne looken vil jeg at leppene skal være naturlig. En lipgloss med litt skimmer i er alt du trenger eller bare en blank gloss.

Mitt tips: Dette er en veldig vågal makeup, men følger du retningslinjene som er gitt her kan det bli ganske fint, og husk å ikke legge farge under øyet.

Den sofistikerte looken:

1. Start med concealer, som du legger under øyene og ved nesevingen. Når du legger foundation, er det viktig å la huden få gløde.

2. Legg først basen. Dette er en farge som brukes til å lysne øyepartiet, og skal derfor påføres over hele øvre øyelokk. Til denne looken skal basen være en lys øyenskygge med hint av gull i seg.

3. Så skal konturfargen legges. Konturfargen er den fargen som gir øyet dybde. Her vil jeg bruke en bronse farge som skal legges ytterst ved øyet og litt under øyet for å få en helhet i makeupen. Du kan godt legge en mørkere farge over der igjen, helt ytterst, men dette er valgfritt.

4. Når fargene er lagt er det viktig å duse øyeskyggen, så de ikke blir harde kanter. Det skal være softe overganger. Avslutt med mascara som forklart tidligere.

5. Leppene kan ha en lys kirsebærfarge, men i vinter er det in med lyse lepper. En blank gloss holder.

Mitt tips: Dette er en makeupstil som er sofistikert og enkel å legge. For å få ett litt sterkere uttrykk legger du en svart eller brun liner på øvre lokk.

Les mer om mote og skjønnhet på Lola. no:

Hva er jeanstrenden for 2009?

Dagens shoppingtips

Flere skjønnhetstips fra vår stylist

Gatemote

Les bloggen til modell Hanneli Mustapata

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.