RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Software Innovation-avtale med kjempepotensial (Ny2)

Sist oppdatert:
Software Innovation og Per Kveim har som en av tre leverandører inngått en ny dansk storavtale. Software Innovation-kursen stiger kraftig. iMarkedet har sett nærmere på avtalen
(Nytt: Med nye momenter)

Rammekontrakten med den danske stat, Amtsrådsforeningen og
Kommunenes Landsforening er for en leveranse av elektronisk saks- og dokumenthåndteringssystem (ESDH-system).

- Det er ganske unikt i nordisk sammenheng at staten og det som er danskenes kommuner og fylkeskommuner, satser på én standard, sier konserndirektør Jan Kirkerud til iMarkedet.

Rammeavtalen går under navnet FESD (Fællesoffentligt Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering).

Software Innovation er en av tre konsortier som er plukket ut blant de 8 pre-kvalisfiserte leverandørene som var med å kjempet om prosjektet. De tre konsortiene er Accenture med Traen og Rambøll Informatik, CSC med Scan Jour og PLS samt Software Innovation med PLS og Eterra.

Stort potensiale

Kirkerud sier videre til iMarkedet at rammeavtalen tirsdag er den avtalen til selskapet som har størst potensiale. Nå vil Software Innovation kjempe for at de forskjellige statlige og kommunale etatene vil gå for Software Innovations løsning.

- Vi anser at vår sjanse er å ta en tredjedel av dette, sier Kirkerud til iMarkedet.

FESD-prosjektet anslår et totalpotensial for rammeavtale-vinnerne på 100.000 til 200.000 brukere i avtaleperioden på fire år med opsjon på to år. Det er et mål for FESD at ca. 70-80 prosentav disse vil benytte rammeavtalen.

Kirkerud opplyser til iMarkedet at pris pr. bruker anslås til mellom 5.000 og 10.000 kroner.

Hvis man tar et grovt regnestykke er altså potensialet på 75.000 brukere i rammeavtalen. Software Innovation håper på en tredjedel av disse, noe som tilsier rundt 25.000 brukere. Med en pris pr. bruker på 7.500 kroner, tilsvarer dette 187,5 millioner kroner for Software Innovation over fire år.

Det er selvsagt stor usikkerhet knyttet til regnestykket til iMarkedet.

Ifølge danske presse forventer selskapene en tosifret millonomsetningen på salget av FESD-løsningerne allerede i år. Omsetningen kan stig ytterligere de neste årene. Det ventes videre at Ribe Amt og Sønderjyllands Amt blir første fylkeskommuner som velger løsninger.

Kursen steg kraftig

Etter at avtalen til Software Innovation ble annonsert steg aksjekursen til selskapet kraftig. Klokken 10.30 var aksjekursen opp 12,3 prosent til 31 kroner.

Software Innovation kaller avtalen tirsdag et gjennombrudd.

- Software Innovation vil gjennom FESD-avtalen og den posisjon vi nå får i markedet være den toneangivende leverandøren i Norden innen elektronisk saks- og dokumenthåndtering. Avtalen innebærer også et definitivt gjennombrudd for vår nye løsningsfamilie growBusiness Solutions, skriver konsernsjef Per Kveim i Software Innovation i børsmeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere