RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Software Innovation skuffet på kontantstrømmen, ser bunn

Sist oppdatert:
Software Innovation leverte som ventet klart røde tall i første kvartal, men adm. direktør Per Kveim mener bunnen nå er nådd for lisenssalget. Selskapets kontantstrøm i første kvartal skuffet
Programvare- og konsulentselskapet Software Innovation fikk et resultat før skatt på minus 7,7 millioner kroner i første kvartal, mot pluss 10,4 millioner kroner samme kvartal i fjor.

Omsetningen falt fra 156 til 120 millioner kroner, og driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) gikk fra pluss 15,2 til minus 3,1 millioner.

Av de totale inntekter i først kvartal 2003 utgjorde lisenssalget 12 millioner kroner, mot 13 i fjerde kvartal i fjor.

Adm. direktør Per Kveim på en presentasjon torsdag morgen sa at han følte at bunnen nå er nådd for lisenssalget. Kutt i lønningene vil gi en positiv effekt særlig i andre halvår, opplyser Kveim på presentasjonen.

Skuffende kontantstrøm

Selv om det var en positiv undertone i presentasjonen til Software Innovation, var det særlig kontantstrømmen i kvartalet som fikk investorene til å bli skeptiske.

Kveim & Co. hadde en negativ kontantstrøm fra driften på 25,8 millioner kroner. Forklaringen på dette er særlig oppbyggingen av arbeidskapitalen knyttet til fastprisprosjekter.

Service og vedlikeholdsinntektene utgjorde 17 millioner kroner i kvartalet.

Konsulentdivisjonen bidro med 55,4 millioner kroner i omsetning i kvartalet.

- Med de gjennomførte kostnadsreduksjoner har selskapet tilpasset seg dagens prisnivå, heter det i kvartalsrapporten.

- Selskapet legger til grunn at markedet fortsatt vil være krevende ut året, og forventer ingen pris- eller etterspørselsoppgang utover det selskapet selv klarer å skape gjennom bedret posisjonering og arbeidsinnsats, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere