RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Software Innovation slo finansaktrobat (Ny)

Sist oppdatert:
Software Innovation vant voldgiftssaken mot finansakrobaten Christen Ager-Hanssen. Ager-Hanssen sier til iMarkedet at han anser voldgiftsdommen for å være endelig
(Ny: Kommentarer fra Ager-Hanssen)

Software Innovation ble i dag frifunnet og tilkjent saksomkostninger i voldgiftsaken mot AbFo Holding. Dette er i tråd med selskapets tidligere vurdering og avtalen med AbFo Holding AB er således anerkjent som gyldig hevet.

Bakgrunnen er at Software Innovation inngikk i mars 2002, en avtale om deleierskap og senere full overtagelse under gitte
forretningsmessige vilkår av det Gøteborg-baserte selskapet AbFo AB. Denne avtalen ble senere med bakgrunn i svakere resultater enn forutsatt i AbFo AB, endret den 27. februar 2003.

Ville presse Kveim

Software Innovation kjøpte 10 prosent av svenske AbFo AB med rett og plikt til å kjøpe de resterende 90 prosentene for 4,5 ganger årsresultatet i 2006. Investoren Christen Ager-Hanssen kjøpte seg inn i selskapet og ville blåse opp resultatet for å sikre seg millioner fra Software Innovation. Nå innser han at han har tapt.

- Dette var en sak mellom David og Goliat. Denne gangen vant Goliat, sier Ager-Hanssen til iMarkedet, og anser for sin egen del at voldgiftssaken er endelig.

Den 19. februar 2004 hevet Software Innovation avtalen som beskrevet i børsmelding fra Software Innovation den 20. februar 2004. Eierne av AbFo AB har gjennom selskapet AbFo Holding AB bestridt hevningen og brakt saken inn for rettslig prøvning.

Bak AbFo Holding skjuler altså finansaktrobaten Christen Ager-Hanssen seg.

- Denne typen saker kan slå den ene eller den andre veien. Dette er ikke noe stort tap for oss. Vi har ikke investert mye, sier Ager-Hanssen til iMarkedet.

Den tidligere høyprofilerte investoren, som til og med ble utropt til Norges rikeste for noen år siden, har nå flyttet tilbake til Norge.

Kø inn på kontoret

Software Innovations tilgodehavende inklusiv saksomkostninger er på 2 millioner kroner. Disse pengene er det høyst usikkert om de noen gang får se.

Per Kveim i Software Innovation har tidligere fortalt iMarkedet at mange av Ager-Hanssens fiender meldte seg for å hjelpe Software Innovation da striden ble kjent.

- Det var nærmest kø inn på kontoret mitt, sier Kveim til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere