RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sogn og Fjordane teater setter opp terrorstykke

Sogn og Fjordane teater er forberedt på bråk når de setter opp et teaterstykke inspirert av 22. juli-terroren og Anders Behring Breivik.

Teaterstykket «Fjordmann» dreier seg om en eksplosjonsartet brann på et asylmottak i Sunnfjord 22. juli 2015, der den første NRK-meldingen går ut på at flere enn ti personer trolig har mistet livet. I stykket mistenkes en 21 år gammel mann fra stedet for ugjerningen, skriver Dagbladet.

Teaterstykket hvis tittel ligner på navnet Fjordman, aliaset til en høyreradikal blogger som var en av terrordømte Anders Behring Breiviks største inspiratorer, har premiere 15. november neste år.

Teatersjef Terje Lyngstad sier han tror det vil komme kraftige reaksjoner på stykket, som er skrevet av skuespiller Stig Amdam ved Den Nationale Scene i Bergen.

– Mange vil vel hevde at det fremdeles er for tidlig å sette opp et stykke med dette bakteppet, at det er spekulativt og at vi gjør dette for å få oppmerksomhet, sier Lyngstad.

Han understreker at stykket ikke handler om bloggeren Fjordman, men om «hatytrerne i samfunnet, om isolerte og ensomme menn som Breivik, Syria-farerne og skoleattentatsmenn».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere