*Nettavisen* Nyheter.

SOHR: 18 drept i russiske flyangrep i Syria

Minst 18 mennesker er drept og flere titall såret i russiske flyangrep nordvest i Syria søndag, ifølge den syriske eksilgruppen SOHR.

Flyangrepene skjedde i byen Ariha i Idlib-provinsen nordvest i Syria, opplyser Rami Abdulrahman, som leder den London-baserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Blogg: Russland kan gå til angrep

Til sammen er minst 60 mennesker blitt drept og såret, ifølge SOHRs opplysninger. Den opposisjonsvennlige TV-kanalen Orient TV melder at rundt 40 mennesker ble drept i angrepet. Reuters har ikke fått tallet bekreftet av andre, og det russiske forsvarsdepartementet har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Russiske jagerfly har siden 30. september utført flyangrep i Syria til støtte for president Bashar al-Assad. Tirsdag ble et russisk fly skutt ned av tyrkiske jagerfly da flyet ifølge Tyrkia var inne i landets luftrom. Russland hevder flyet var i syrisk luftrom.

Mange forskjellige opprørsgrupper holder til i Idlib-provinsen, blant dem den al-Qaida-tilknyttede Nusrafronten. Men IS har ikke fått fotfeste i denne delen av Syria. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.