RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SOHR: 18 drept i russiske flyangrep i Syria

Minst 18 mennesker er drept og flere titall såret i russiske flyangrep nordvest i Syria søndag, ifølge den syriske eksilgruppen SOHR.

Flyangrepene skjedde i byen Ariha i Idlib-provinsen nordvest i Syria, opplyser Rami Abdulrahman, som leder den London-baserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Blogg: Russland kan gå til angrep

Til sammen er minst 60 mennesker blitt drept og såret, ifølge SOHRs opplysninger. Den opposisjonsvennlige TV-kanalen Orient TV melder at rundt 40 mennesker ble drept i angrepet. Reuters har ikke fått tallet bekreftet av andre, og det russiske forsvarsdepartementet har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Russiske jagerfly har siden 30. september utført flyangrep i Syria til støtte for president Bashar al-Assad. Tirsdag ble et russisk fly skutt ned av tyrkiske jagerfly da flyet ifølge Tyrkia var inne i landets luftrom. Russland hevder flyet var i syrisk luftrom.

Mange forskjellige opprørsgrupper holder til i Idlib-provinsen, blant dem den al-Qaida-tilknyttede Nusrafronten. Men IS har ikke fått fotfeste i denne delen av Syria. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere