Sojus-raketten har ankommet ISS

Et Sojus-romfartøy ble torsdag skutt opp fra Kasakhstan for å frakte to amerikanske astronauter og en russisk kosmonaut til Den internasjonale romstasjonen (ISS).

Et Sojus-romfartøy ble torsdag skutt opp fra Kasakhstan for å frakte to amerikanske astronauter og en russisk kosmonaut til Den internasjonale romstasjonen (ISS). Foto: (AP / NTB scanpix)

Romfartøyet Sojus med to astronauter og en kosmonaut om bord har ankommet Den internasjonale romstasjonen (ISS) etter en vellykket oppskyting.

15.03.19 02:56

Turen fra jorden og til ISS tok om lag seks timer. De tre romfarerne skal være på ISS i et halvt år.

Sojus ble skutt opp fra romfartssenteret Bajkonur Kosmodrom i Kasakhstan klokka 21.14 norsk tid torsdag kveld. Om bord er den russiske kosmonauten Aleksej Ovtsjinin og de to amerikanske astronautene Nick Hague og Christina Hammock Koch.

Les også: Israelsk månefartøy sender selfie fra rommet

– Sojus går nå i bane, og mannskapet er på vei til Den internasjonale romstasjonen, opplyste NASAs egen TV-stasjon etter oppskytingen.

Ovtsjinin og Hague skulle etter planen til ISS allerede i oktober i fjor. Men en feil med bæreraketten førte til at de måtte gjennomføre en dramatisk nødlanding få minutter etter oppskytingen. Begge kom uskadd fra hendelsen.

Astronautene Nick Hague (øverst) og Christina Hammock Koch (i midten) og kosmonauten Aleksej Ovtsjinin på vei inn i Sojus-fartøyet som fraktet dem til Den internasjonale romstasjonen (ISS). Foto: (AP / NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Romfart

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag