Søk sommerjobb nå

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

Men ikke gå i disse fellene.

(SIDE2): Uansett hva slags sommerjobb man drømmer om bør du begynne å tenke på å sende inn søknader allerede nå.

Mulighet for fast ansettelse
I tillegg til å få penger inn på konto er en sommerjobb også viktig arbeidserfaring som kan være et springbrett til å få drømmejobben senere i livet. Mange av bedriftene bruker nemlig dette som en rekrutteringsarena for å finne nye og dyktige medarbeidere.

En undersøkelse fra Manpower bekrefter nemlig at flere sommervikarer som formidles til arbeidsgiverne får jobbe videre når sommersesongen er over. 2000 bedrifter deltok i undersøkelsen og fire av ti norske bedrifter har ansatt ungdom som først hjalp dem i ferien. Ofte blir også tidligere sommervikarer ansatt noen år senere, gjerne etter at studiene er avsluttet.

Sommerjobb i et annet land
Flere bedrifter i ulike bransjer legger ut sommerjobbstillinger tidlig på året. Det er særlig overnattings- og serveringsvirksomheter som bruker sommervikarer. I primærnæringene og varehandelbransjen er også populært å få inn sommerhjelp.

Men det er ikke alle som melder sin interesse på nett eller i lokalavisa. Snakk med venner, foreldre og andre kjente om at du trenger jobb i sommer og vis selv intiatv ved å ringe rundt til ulike bedrifter og butikker.

Les også:
«Jeg gidder ikke å skryte og serverer gjerne kaffe»
Sprekker studentbudsjettet?
Derfor har du ikke rett på NAV-penger

Eller kanskje det frister med en sommerjobb i utlandet? Stadig flere unge kombinerer reiselyst og sommerjobb i tillegg til at det tar seg godt ut på CV-en.

God huskeliste når du skal søke sommerjobb
- Mange steder er det første-mann-til-mølla-prinsippet som gjelder, så husk å være tidlig ute med å signalisere interesse for jobb.

- Har du kun noen få år igjen på studiene? Få relevant erfaring innenfor en bedrift du ønsker å jobbe og etabler et kontaktnettverk.

- Bruk god til på CV og jobbsøknad. Stryk det som er unødvendig å ha med for den jobben du er interessert i å søke på. For eksempel så er det ikke alltid like relevant å ha med den to uker lange arbeidserfaringen som avisbud da du var tretten år.

- Tenk over hvilken kompetanse du har som du kan bruke i en jobb

- Gi sommerjobben førsteprioritet. Skaff deg jobb først, planlegg ferien etterpå.

- All erfaring er god erfaring. Husk at gode attester er gull verdt på din CV.

- Sørg for arbeidskontrakt og ordnede forhold

- Gode attester og jobberfaring er gull for CVen.

- Sørg for arbeidskontrakt og ordnede forhold.

Les også:
Dette er bra og billig studentmat
Disse mastergradene gir høyest startlønn
Ikke skriv disse ordene i CV-en
Slik valgte studentene i 2012

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.