*Nettavisen* Nyheter.

Søk under vann etter savnet 18-åring

Politiet søker etter 18 år gamle Fredrik Johannessen Lie ved Ekerhovd på Sotra. Foto: Magne Turøy/Privat

Det blir søndag gjort søk under vann i et forsøk på å finne 18-åringen som forsvant etter et trafikkuhell på Sotra i Hordaland torsdag. Politiet antar at han er omkommet.

04.01.15 09:22

Søkene blir gjennomført med undervannsubåt og sonar, opplyser operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

– Vi starter så snart det blir lyst og holder på så lenge det fortsatt er lys. I løpet av ettermiddagen blir det gjort en evaluering på hva man skal gjøre videre dersom det ikke blir gjort noen funn, sier Steimler til NTB søndag morgen.

Undervannssøk

– Vi begynner undervannssøket i nærheten av stedet der ulykken skjedde. Det er samtidig hentet ut rapporter om strømforhold, og disse vil bli vurdert med tanke på hvor det er hensiktsmessig å søke, sier Steimler.

Det blir ikke gjort flere søk på land i denne omgang.

– Leteaksjonen er avsluttet som redningsaksjon. Det er nå gått over i en ny fase der man søker etter en antatt omkommet person, sier Steimler.

Forsvant
18 år gamle Fredrik Johannessen Lie forsvant ved Ekerhovd på Sotra. 18-åringen forsvant etter en utforkjøring tidlig på morgenen første nyttårsdag.

Torsdag ble det satt i gang en omfattende leteaksjon i området etter at verken politiet eller 18-åringens familie klarte å komme i kontakt med ham.

Til sammen 180 personer deltok i letingen på land fredag og lørdag, deriblant 65 frivillige. Norsk Folkehjelp, Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder bidro alle med folk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag