*Nettavisen* Nyheter.

Søker du en nerd?

Foto: Crestock

Cougar, miljøverner eller nerd? Datesiden for deg finnes - faktisk.

(SIDE2:) Mange nettdatesider i Norge tilbyr deg å ta en test slik at du skal bli matchet med de som tenker ganske likt som deg.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Men ute i den store verden finnes det også datesider for de som har særinteresser, eller er spesielt opptatt av at man skal være for eksempel sykkelfantast eller føler seg som en nerd.

Greensingles.com er datesiden for de som er særdeles opptatt av jorden, økologisk jordbruk og like rettigheter for alle og miljøvern. Siden har eksistert i 25 år og ble skapt av Alan og Mary. Fem prosent av medlemsavgiften går til organisasjoner som er opptatt av å bevare jorden. Siden er amerikansk.

Kultur og religion
Det er også den store JDate.com , en side som har vært mye omtalt blant annet i TV-serien «House M.D» i og med at House stadig vekk erter sin sjef Cuddy for å søke jødiske menn via nettsiden. Siden er verdensomspennende.

Også muslimske mennesker har sin dateside, Muslimfriends.com. Siden oppfordrer til vennskap og for dem som håper å finne seg en partner.

For kristne så er BigChurch en aktuell side. Siden har også norske medlemmer.

Nerdenes hevn?
Selv de som oppfatter seg som nerder har fått sin egen dateside, kalt Geek2Geek. Siden legger vekt på at nerder kanskje ikke føler seg hjemme blant de som vil fremstille seg som pene og vellykkede ute på det store nettet, eller som mangler deres spesielle interesser.

- En nerd er en som har en intens interesse for saker som kanskje ikke er så generelle. Det kan være hva som helst. Du har folk som er overmåte interessert i Harry Potter, vampyrer eller tegneserier. Det finnes mange kategorier som er nerderelatert, mener grunnleggeren, Spencer Koppel til den canadiske avisen The Star .Det var datteren hans som kom på ideen da hun møtte sin kjæreste på en samling for folk som liker å spille online spill.

Siden har fått mye oppmerksomhet, blant på Fox News.

SE INTERVJU MED SKAPERNE

HTML EMBED

Røykere og motorsykler
I Statene har røykeforbudet vært aktivt lenge. Og mange er lei av å måtte forsvare hvorfor de røyker. De har derfor startet siden Dating for Smokers , som har medlemmer fra hele USA.

Skulle du gjerne både funnet deg en kjæreste, som samtidig deler din interesse for Harley Davidson-sykler eller andre motorsykler, så burde Bikerplanet være stedet for deg.

Skulle du ha noen kilo for mye, og søker en som har likeså, så er LargeFriends.com en canadisk side som har medlemmer fra hele verden.

Er du alene med barn og søker andre i samme situasjon, har britene skapt en side kalt ParentsAlready.com . Siden har eksistert siden 2003 og tar for seg Storbritannia og Irland.

De har også startet en side for litt eldre, FiftyAlready.com .

Er du glad i ditt kjæledyr og gjerne vil at din partner skal være det samme, kan DateMyPet være stedet for deg. Er du en hengiven katteelsker, kan du forsøke.

Eller er du en av de berømte og såkalte cougars, kvinner som liker yngre menn, kan du forsøke GoCougar.com eller DateACougar .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.