Gå til sidens hovedinnhold

Søker med hund utenfor boligen til Anne-Elisabeth Hagen

- Vi har ventet til snøen har forsvunnet, opplyser politiet.

LØRENSKOG (Nettavisen): Politiet gjenopptok torsdag letingen med hunder etter gjenstander og spor rundt huset til Anne-Elisabeth Hagen.

Nettavisen var ved huset da to to politifolk ankom ved 12-tiden. Etter cirka en time var undersøkelsene avsluttet.

Politiet startet med visuelle observasjoner og begynte deretter søk med hund. Det ble gjort søk ved inngangspartiet på baksiden av huset, og det ble også gjort en del undersøkelser ved hovedinngangen. På baksiden av huset, der politiets kriminalteknikere hadde utsikt mot gangveien og hovedveien, stoppet de opp en stund og pekte i retning av gangveien og mot hovedveien. For Nettavisen så det ut til at samtalen dreide seg om mulige veier bort fra huset.

Politiet har gjort tilsvarende undersøkelser ved huset tidligere, men nå når snøen har forsvunnet, ville de gjøre nye undersøkelser.

Anne-Elisabeth Hagen (68) ble meldt savnet fra sitt hjem 31. oktober i fjor. Det har ikke vært noen sikre tegn etter henne siden.

- Planlagte undersøkelser

- Bakgrunnen for at undersøkelsene gjøres nettopp nå, er blant annet at vi har ventet til snøen har forsvunnet. Det er således planlagte undersøkelser som nå gjennomføres, opplyser politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt i en pressemelding torsdag.

- Det har ikke vært ny kontakt med antatt motpart, og det har heller ikke kommet noe livsbevis, sier Brøske.

Han opplyser at politiet torsdag og fredag vil gjøre ytterligere utvendige undersøkelser på eiendommen i Sloraveien.

Tror Anne-Elisabeth ble bortført

Politiet opplyser at status i saken ellers er uforandret. Politiet antar at Hagen ble bortført fra boligen 31. oktober i fjor. Politiet har ikke fått noen bevis på at hun er i live.

- Det er slik at omfattende politietterforskninger ikke kun gir svar, de avdekker også nye spørsmål som må undersøkes. I de fleste store etterforskninger er det behov for å gjøre både nye undersøkelser – og etterundersøkelser på det sentrale åstedet. Det er også tilfellet i denne saken, uttaler politiet.

Politiet oppfordrer også folk som ferdes i området ved Sloraveien, om å være observante på gjenstander som måtte dukke opp nå som snøen er borte.

1600 tips

Politiet har totalt mottatt omtrent 1.600 tips i saken. Dette dreier seg blant annet om mistenkelige biler, mulige skjulesteder, mulige gjerningspersoner og observasjoner.

Politiinspektør Brøske fortalte i mars at Øst politidistrikt ville be om ekstra midler fra Politidirektoratet til den omfattende etterforskningen.

Les også

Hagen-bortføringen kan være en drapssak

Les også

Politiet: - Hagen-kidnappingen ble planlagt lenge

Kommentarer til denne saken