Søker tilflukt på hustakene

Foto: Gerald Herbert (Ap)

3000 evakueres som følge av herjingene til Isaac.

29.08.12 22:47

Den tropiske stormen Isaac herjer over den amerikanske sørstatskysten nøyaktig syv år etter at orkanen Katrina krevde over 1800 menneskeliv i New Orléans.

Isaac hadde svak orkanstyrke idet den traff delstaten Louisiana, men ble onsdag kveld norsk tid nedjustert til tropisk storm, ifølge Det nasjonale orkansenteret i USA, melder nyhetsbyrået AP.

- Drepende forhold
Isaac fører med seg massivt regnfall og sterke vinder med en styrke på 130 kilometer i timen. Mer enn 700.000 mennesker har mistet strømmen i de mest utsatte områdene.

- De drepende forholdene vil vedvare ut dagen, over natten og i morgen, sa direktør Richard Knabb ved Det nasjonale orkansenteret.

Sjøvann har allerede gått over dikene i en forstad utenfor New Orléans, og flere byer i delstaten Louisiana opplever oversvømte gater og boliger som følge av stormen.

I forstaden Braithwaite i Plaquemines utenfor New Orléans har sjøvannet flommet over dikene. Titalls av familier i lavtliggende områder, som ignorerte myndighetenes evakueringsvarsel, søkte tilflukt på loftene og hustakene, melder CNN.

Foto: Handout

Politiet i Plaquemines har mottatt minst 150 telefoner fra folk som ber om å bli reddet. I løpet av formiddagen hadde 75 mennesker blitt reddet fra sine oversvømte hjem. Flere venter fortsatt på å bli reddet.

Reddet 23 mennesker
Far og sønn, Jesse Shaffer (25) og Jesse Schaffer Sr (53), har deltatt aktivt i redningsarbeidet i forstaden Braithwaite utenfor New Orléans natt til onsdag.

Far og sønn tok seg ut i en båt for å redde naboer som var strandet på hustakene, inkludert en kvinne og hennes fem måneder gamle baby.

- Vi reddet minst 23 mennesker, inkludert barn, sier 25-åringen til avisen The Times-Picayune.

Guvernør i Louisiana, Bobby Jindal, sa på en pressekonferanse onsdag at de trolig må lage et hull i dikene i Plaquemines, slik at hele strukturen ikke gir etter for flomvannet.

Foto: Sean Gardner

3000 evakueres
Videre har myndighetene bedt 3000 mennesker om å evakuere fra området Plaquemines.

Lokalmyndighetene i de stormutsatte områdene sier de var godt forberedt, ettersom de har investert mange millioner i beredskap etter Katrina-katastrofen i 2005.

- Vi er overbevist om at dikene vil holde, sier borgermester Mitch Landrieu i New Orléans.

Borgermesteren har innført portforbud i New Orléans over natten, melder BBC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.