Søker venner med lapp på butikken

KONTAKTSØKENDE: For Jon Kasper Ringstad er musikken en stor interesse. Han har tidligere spilt i band, og spiller alt fra country til metal, forteller han. På hjemstedet var han og Liv-Helen Tårnes også vant med bilmiljøet og brukte mye tid på det.

KONTAKTSØKENDE: For Jon Kasper Ringstad er musikken en stor interesse. Han har tidligere spilt i band, og spiller alt fra country til metal, forteller han. På hjemstedet var han og Liv-Helen Tårnes også vant med bilmiljøet og brukte mye tid på det. Foto: Trond Thorvaldsen (Fredriksstad Blad.)

17-åringene Jon Kasper og Liv-Helen er nyinnflyttet på Kråkerøy. Nå ønsker kjæresteparet seg selskap i sofaen.

(KRÅKERØY) Fredriksstad Blad: De to ungdommene kommer opprinnelig fra Sørum og Nes i Akershus. Jon Kasper Ringstad flyttet hit sammen med foreldrene sine for en tid tilbake og jobber i et transportfirma.

– Det var tøft i starten, da hadde jeg absolutt ingen, sier han.

– Så kom hun, og da ble det bedre, sier 17-åringen og kikker smilende bort på kjæresten. For ved skolestart kom Liv-Helen Tårnes flyttende etter. Nå er det hun som har lange dager alene mens han er på jobb, sier han til Fredriksstad Blad.

– Jeg søker alt mulig av jobber, sier hun. Drømmen er å kunne arbeide med barn, men nesten øverst på ventelisten ble det ikke skoleplass på barne- og ungdomsarbeiderlinjen. Da ble det flytting og jobbsøking i stedet.

Vanskelig å få kontakt

Kjæresteparet satt hjemme i sofaen en kveld med tegneblokken. Ut av det blå begynte Liv-Helen å tegne «etterlysningen». Der og da ble de enige om å henge lappen opp på Kiwi på Langøyveien.

– Vi tok på oss hetter da vi hengte opp lappen, ville ikke at de skulle kjenne oss igjen, ler de to i dag. Foreløpig har responsen vært laber, med unntak av FB. Nå håper de større oppmerksomhet kan gi napp.

– Det blir sikkert litt kleint å gå i byen etterpå, men det får gå, ler Liv-Helen. Begge syns det er vanskelig å møte jevnaldrende, siden de ikke blir kjent med noen gjennom skolegang.

– Vi er på hils med noen, men det er ikke det samme som å bli kjent, sier Jon Kasper til Fredriksstad Blad.

Musikk og dyr

Tilværelsen er også litt annerledes enn de har vært vant til «hjemmefra». Jon Kasper er opprinnelig fra gård med mange dyr – plutselig hadde de ingen.

– Vi er veldig glade i dyr. Nå sparer vi til hund, sier Liv- Helen og kjæler blidt med den lille katten deres. Og som ungdom flest er de glade i å være sosiale og gå på fest med venner. Begge er på Facebook, der det bare å ta kontakt.

Les flere saker hos Fredriksstad Blad.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.