Søkte 50 jobber - fikk ingen svar

Foto: Per Gilding (Tønsbergs Blad)

- Ingen har svart meg. Jeg vet ikke hvorfor

20.08.13 21:55

- Det er ganske leit at jeg ikke får svar på søknadene mine, sier Madelen Bergstrøm (16) til tb.no.

I januar og februar i år allierte Madelen seg med moren Helene. Målet var å få en jobb. Ikke noen stor jobb. Håpet var å kunne jobbe noen timer etter skolen et par dager i uka, og kanskje i helger.

Møtte opp personlig
Hun skrev en søknad hvor hun fortalte litt om seg selv, kopierte den opp og startet runden. Hun har personlig levert søknader hos en rekke matbutikker, frisørsalonger og dyrebutikker.

– Jeg håpet jeg for eksempel kunne få sette varer inn i hyller, vaske eller få andre enkle oppgaver, sier hun.

I Tønsberg, Re, Stokke og Holmestrand har hun levert ut jobbsøknader. Rundt 50 av dem er det blitt. Men lite har skjedd.

– Ingen har svart meg. Jeg vet ikke hvorfor. Noen fortalte der og da at det var uaktuelt å få jobb. Hos andre ble jeg fortalt at de skulle se på saken. At jeg skulle få en tilbakemelding. Enten om det ble ja eller nei, forklarer 16-åringen, som nå skal begynne på Melsom videregående skole.

– Rart
Moren hennes synes også det er litt rart at ingen har svart.

– Man hører jo folk klage over at ungdommer er late. Det er synd at man blir møtt på denne måten når man faktisk går aktivt inn for å skaffe seg en liten jobb, sier Helene Bergstrøm.

Vi ringer en tilfeldig utvalgt bedrift hvor Madelen har levert søknad. Dyrebutikken Krizoo.

– Generelt svarer vi alle som søker på jobb og arkiverer alle søknader. Hvorfor det ikke har skjedd i dette tilfellet kan jeg ikke helt svare på, sier daglig leder Torstein Tønnessen.

– Vi får inn flere søknader i uka av folk som gjerne vil jobbe her. Men det kreves fagkompetanse av våre ansatte og de bør helst være over 18 år, sier han.

Madelen får skryt av NHO
Regiondirektør i NHO Kristin Saga skryter av initiativet til Madelen, men liker dårlig at hun ikke får svar på søknadene sine.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Det er vel ikke slik vi skal behandle ungdom. I denne alderen er man kanskje litt sårbar og usikker. Dette styrker ikke akkurat selvtilliten, sier hun. Og legger til:

– Jeg trodde det var vanlig folkeskikk å svare. Det er trist ikke å få svar. Demotiverende, sier hun.

Hun mener Madelen har gjort mye riktig selv om hun foreløpig ikke har fått napp.

– Initiativrike mennesker er gull verdt. Her har hun reist rundt og møtt opp personlig. Det er nettopp det rådet vi gir til unge mennesker som vil ha seg jobb. Møt opp personlig, for da får du vist deg fram, sier hun.

Madelen gir ikke opp håpet om en liten jobb.

– Jeg har lyst til å tjene egne penger. Nå har jeg fått mopedlappen og er mobil. Målet er å få en jobb noen timer i uka etter skoletid, sier hun.

Les flere saker fra Tønsbergs Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.