Halvveis ut i juli opplever mange nordmenn vær til besvær: Ikke før er bikinien på, så kommer det en irriterende byge.

Og ifølge meteorolog Roar Teigen hos Storm Geo, er det lite lysning i sikte:

- Det blir mye det samme været som vi har sett til nå: Ustabilt, fare for torden og litt sol, sier Teigen til Nettavisen.

Sjekk hvordan været er der du her

- Verst på Østlandet
- Hvor lønner det seg å være hvis man ønsker seg sol og flere fregner?

- Det ser ut til å bli færrest byger i ytre strøk av Nordland. Slik det ser ut nå, kommer Østlandet dårligst ut. Her blir det flest byger og kun enkelte solgløtt, sier Teigen til Nettavisen.

- Men torsdag blinker seg ut som en fin dag i landsdelen, så merk dere det, legger han til.

Her kan du sjekke dagferske badetemperaturer i Oslo

- Den store varmen uteblir
- Hva kan du si om temperaturen den kommende uken?

- Den store varmen uteblir. På Østlandet vil vi få dagtemperaturer mellom 15 og 22 grader. På Sørlandet vil det blir omtrent som på Østlandet. På Vestlandet vil vi se gradestokken i intervallet 14 til 22-23 grader. I Midt-Norge vil vi få alt fra 13-14 til cirka 22 grader. I nord er det ganske behagelig, med dagtemperaturer fra 13-14 til 23-24 grader. Det skyldes de milde luftmassene, forklarer han.

Teigen minner om at det er mye igjen av sommeren:

- Hittil har ikke temperaturene vært så lave, men det har vært vått. Men husk: Vi har jo halve juli og hele august igjen, så det er mange muligheter for fint vær fremover.

- Ingen får stabilt og fint vær...
Meteorologen sier det er vanskelig å være spesifikk.

- Det er ingen som får stabilt fint vær den kommende uken. Norsk sommervær er ofte ustabilt. Man kan ikke forvente at det skal legge seg et høytrykk over Skandinavia.

- Hva er rådet til de som trenger å fylle opp D-vitaminbeholdningen før en ny høst og vinter?

- De som vil ha fint vær mange dager på rad, må reise fra Norge – og da er områdene rundt Middelhavet – fra Algarve i vest og østover til Tyrkia, inkludert Kanariøyene, å anbefale, sier Teigen.