RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PENT VÆR: Østlandet går fine dager i vente. Bildet er tatt ved Akerselva.
PENT VÆR: Østlandet går fine dager i vente. Bildet er tatt ved Akerselva. Foto: Thomas Rud

Sol helt til søndag

Sist oppdatert:
Men Trøndelag, Møre og Romsdal og Nordland må belage seg på storm.

Oppholdsværet vil holde seg til fredag, men da kommer det inn et lavtrykk over Trøndelag og Møre og Romsdal samt Nordland. Det vil også bli mye vind med sørvestlig kuling.

- Nedbøren vil i disse områdene komme som regn i ytre strøk og som snø i indre strøk. I helga vil det blåse opp mot Nordvestlig storm og enkelte regnbyger i ytre strøk, opplyser statsmeteorolog Börje Johansson hos meteorologisk institutt.

Østlandet og Sørlandet
Østlendingene går derimot noen solfylte dager i møte. Det vil bygge seg opp en høytrykksrygg som fører til pent vær med lettere skydekke sør for Stadt og Dovre. Det samme gjelder for Sørlandet. Også på Vestlandet vil været holde seg pent i denne perioden.

- Men både på Østlandet og Sørlandet vil man få til tider sterk vind og den vil merkes i Oslo lørdag. Ellers blir det oppholdvær og pent også i helga, fortsetter Johansson.

Sjekk været der du er her

Troms og Finnmark
Været i denne landsdelen vil holde seg stabilt gjennom hele perioden med bris og enkelte snøbyger i ytre strøk, men ellers lettskyet.

- Det vil være normale vinterforhold og denne prognosen gjelder for hele perioden frem til søndag, forteller han.

- Når det gjelder temperaturene vil de for hele landet være normalt for årstiden, bortsett fra at det vil være forbigående mildt langs norskekysten opp til Bodø. Andre steder vil temperaturene være på det normale med eksempelvis minus 4 til 5 grader i Oslo lørdag, sier Johansson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere