RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sol i Bergen - sludd i Oslo

Sist oppdatert:
Værgudene spiller deg et puss denne uken.

(iBergen.no) 14. april regnes som den første sommerdagen. Vakthavende meteorolog ved Storm Weather Center, Frode Håvik Korneliussen, har i den anledning særdeles gode nyheter å komme med til solhungrige bergensere. På andre siden av fjellet går Oslo-borgerne noen grå dager i møte, før finværet slår inn.

Sjekk været ditt her!

Høytrykk
- Det er i ferd med å bygge seg opp et høytrykk over Sør-Norge som vi vil merke for fullt på onsdag, men tirsdag kan også bli en fin dag i Bergen, sier Korneliussen om og legger til:

- Det kan bli litt kjølig de første dagene, men utover i uken stiger temperaturene jevnt og trutt. Vi kan faktisk få temperaturer opp mot 12-15 grader til helgen, opplyser Storm-meteorologen.

En uke uten regn
Ifølge Korneliussen er våren virkelig i anmarsj i Bergen.

- Det blir litt mer vårlig fremover og er vi heldige og prognosene slår til kan vi unngå nedbør i mellom syv og ti dager fremover, konkluderer han.

Bergensvær i Oslo
I hovedstaden må folk vente enda noen dager på finværet.

- I Oslo får vi spredte byger i kveld og tidlig tirsdag. I morgen kveld kommer det enda mer nedbør som faller som sludd og regn i lavlandet og snø i fjellet. På onsdag derimot bedrer det seg, forteller han.

Også i Oslo vil man kunne kjenne solen varme i kalde vinterkinn til helgen.

- I dag og i morgen (tirsdag journ. anm.) vil temperaturene ligge på cirka seks grader, mens temperaturene vil komme opp i rundt 10 grader i helgen. I neste uke vil Oslo også få temperaturer på rundt 14-15 grader, forklarer han.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere