Gå til sidens hovedinnhold

Sol i sør, regn i...

Trøndelag og Nord-Norge får det ikke like solstrålende, og bare en liten askesky er i vente. Sjekk været her.

Fredag var det skyfritt over hele Norge. Lørdag og søndag fortsetter med godvær sør for Dovre, men med nedbørskyer over store deler av Trøndelag og Nord-Norge.

Her kan sjekke været der du bor.

Et høytrykk ved Irland blokkerer fortsatt for vestavind innover Norge. Det betyr at vi ikke får mild luft fra vest, men det betyr også at askeskyene fra Island stort sett beveger seg sørover i Atlanteren fremfor å blåse over Norge.

En liten hale av askessky er likevel på vei mot Norge. Den vil ifølge Meteorologisk institutt så vidt sveipe over Vestlandet lørdag, før den går i oppløsning. Mesteparten av asken fra Eyjafjallajökull vil gå sørover fra Island og drive noe innover Spania.

De siste varslene fra Met Office i London viser at en rødsone vil ligge like utenfor Stad lørdag morgen. Om den vil bevege seg innover landet, og om denne rødsonen vil skape problemer for flytrafikken, er foreløpig usikkert.

Nedenfor ser du askeskyprognosen fra Meteorologisk institutt. Ifølge den vil en liten hale av askeskyen sveipe over landet lørdag (animasjonen bruker noe sekunder på å laste seg inn).

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken