*Nettavisen* Nyheter.

Sol og blå himmel i helgen

Det praktfulle været vi har hatt de siste dagene, holder seg også gjennom helgen. Det betyr sol fra skyfri himmel, og temperaturer like under 0.

06.01.06 12:59

- Se ut vinduet. Det blir ikke de store endringene i forhold til det vi har i dag, er svaret fra meteorolog Frode Håvik Korneliussen i Storm Weather Center på spørsmål om helgeværet.

Ifølge meteorologen vil vi få beholde det flotte været store deler av helgen. Søndag kan det kanskje bli litt mer skyer, men fortsatt vil det holde seg tørt. Temperaturene vil ligge på rundt 0 grader midt på dagen, mens vi om natten får noen minusgrader.

Også neste uke begynner bra. Mandagen blir tørr, men det skyer trolig til utover dagen.

- Fra tirsdag blir det trolig skyer og regn. Temperaturene vil da stige til mellom 5 og 7 grader midt på dagen, sier Korneliussen.

Sjekk værmeldingen for ditt distrikt her

Sjekk isen
Dermed må du utnytte det fine været i helgen.

Skal du teste skøytene, bør du først forsikre deg om at isen er trygg. Bergen kommune måler isen på noen utvalgte vann - resultatene fra målingene finner du på nettsidene til Bergen kommune.

Drar du litt opp i høyden, er det også gode muligheter for å prøve skiene. Mer informasjon om føreforhold de ulike stedene finner du på skiinfo.no

Dårlig luftkvalitet
En konsekvens av det klare, kalde været er at luftkavliteten blir dårlig i Bergen sentrum. Klokka 10.00 fredag viste målingene «noe forurensing». Men samtidig viser varselet at det utover fredag ettermiddag er ventet «mye forurensing». De som har luftveisplager bør derfor ta dette med i beregning hvis planene for ettermiddagen innebærer en tur inn mot Bergen sentrum.

Også for lørdag er det ventet «noe forurensing», med fare for at nivåene vil nå grensen for «mye forurensing» litt utpå dag.

Sjekk målingene for luftkvaliteten i Bergen sentrum på internett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.