*Nettavisen* Nyheter.

Sol og snøbyger i vinterferien

Foto: Henrik Færevåg/iBergen.no

Knallværet holder seg i helgen, men fra søndag og utover neste uke kan vi få noen snøbyger. Vinterferien vil likevel by på mye sol.

23.02.06 10:51

- Været i vinterferien blir ikke fullt så strålende som vi har hatt denne uken, men det blir slett ikke verst, er gladmeldingen fra meteorolog Roar Hansen i Storm Weather Center.

- Hvis vi begynner med morgendagen, ser det nokså bra ut. Det blir litt mer skyer enn vi har i dag, men stort sett fint vær. Det samme gjelder for lørdag, det blir sol og og litt vind, sier Hansen.

Snøbyger
Søndag ser det ut til at det vil komme litt kaldere luft fra nord sørover. Dette vil ifølge Storm-meteorologen kunne gi noen snøbyger langs kysten av Vestlandet.

- De vil nok ikke komme til Kvamskogen eller Voss, så det ligger an til pent vær i indre strøk fortsatt. Men ute ved kysten kan det komme noen snøbyger, sier Hansen.

Fra mandag eller tirsdag ser det ut til at nordavinden stilner gradvis av.

- Da kan det lett oppstå små virvler ute i Nordsjøen, som kan føre til pålandsvind. Og kommer det pålandsvind, vil vi få noen snøbyger innimellom, også lenger inn i landet, sier meteorologen.

- Men det blir ikke noe vedvarende nedbør. Det er i så fall snakk om noen timer, så de som er på fjellet kan ta seg en pause og deretter gå ut igjen i solen, understreker han.

Temperaturene vil holde seg milde fredag og lørdag, men fra søndag blir det kaldere. I høyere strøk vil det krype ned mot 10 minusgrader om natten, mens vi i Bergens-området kan få ned til 5 minus om natten. På dagtid vil temperaturen ligge like over eller like under 0 i Bergensområdet, mens de som oppholder seg på fjellet vil få flere minus også på dagtid.

Sjekk værvarselet her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.