Sol onsdag - deretter grått

Har du mulighet, bør du nyte solskinnet i morgen. Fra kvelden blir det grått og vått igjen, og gråværet holder seg ut uken.

- Onsdag blir det bra vær i Bergen, og vi får se solen. Men allerede utover ettermiddagen eller kvelden onsdag skyer det til igjen, sier meteorolog Svein Inge Andersen ved Storm Weather Center.

Den kraftige vinden vi har i dag, vil spakne utover onsdags formiddag, og vi får noen timer med flott vær. Men så er det altså slutt for noen dager.

- Utover ettermiddagen og kvelden skyer det til, og vi får nedbør. Først kommer nedbøren som snø og sludd også i lavlandet, men deretter går det over til regn eller sludd i bergensområdet, sier Storm-meteorologen.

Du skal imidlertid ikke lenger opp i høyden enn 300 meter, før nedbøren kommer som snø.

- De neste fem-seks dagene blir det mye vestavind og nedbør i bergensområdet. Mot slutten av Palmehelgen eller i begynnelsen av påskeuka kan det muligens bli litt bedre, men der er prognosene mer usikre, sier Andersen.

Dagtemperaturene i lavlandet vil ligge på mellom 3 og 5 grader, så den snøen som måtte komme, smelter fort. Om natten kan temperaturen synke ned mot 0 grader.I fjellet vil det imidlertid holde seg kjølig - på Finse er det ventet at dagtemperaturene vil ligge på mellom 4 og 10 minusgrader.

Så dersom du har tenkt deg opp i påskefjellet, kan du i alle fall trøste deg med at du får snø - og at den blir liggende.

Når det gjelder været i selve påsken, spriker prognosene foreløpig for mye til at meteorologene vil si noe om dette.

Sjekk været der du er

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag