Stort snøfall og vind har i flere dager har skapt store problemer for snørydderne. Nå ser det ut til at mildvær og regn kan skape store problemer for bilistene.

For Vestlandet og Midt-Norge vil det mest sannsynlig falle store nedbørsmengder, og snøgrensen vil onsdag ligge rundt 500 meter, opplyser meteorolog Haldis Berge ved Vervarslinga på Vestlandet.

Enkelte steder i Rogaland og Stavanger kan det komme så mye som 40-50 millimeter i løpet av ettermiddagen og kvelden. Og da i form av regn.

Kombinasjonen av regn og snøsmelting gir også økt fare for skred, spesielt i bekkeløp og bratte skråninger, opplyser Berge til Rogalands Avis. Nedbøren kommer i så store mengder at at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut flomvarsel.

Langs kysten sør for Stad gjelder følgende OBS-varsel:

Lokalt stor snøskredfare på grunn av store nedbørmengder, sterk vind, og stigende temperatur.

Denne temperaturstigningen og mye nedbør gjør at det også i Helgeland meldes om lokalt stor snøskredfare.

I tillegg lokalt vanskelige kjøreforhold på høyfjellsovergangene i Sør-Norge, på Vestlandet og i Midt-Norge fra onsdag ettermiddag. Sent onsdag kveld lokalt sterke vindkast utsatte steder østafjells.

Sjekk været der du bor

De trafikale problemene vil ifølge meteorologen avta natt til torsdag, når vinden dreier mer på nord og temperaturen faller.

De kraftige lavtrykkene fører med seg kraftige vinder og det kan onsdag blåse opp i liten storm utsatte steder på kysten og i fjellet. Meteorologen advarer folk mot å legge ut på toppturer i dette været.

- Jeg anbefaler heller at turfolket holder seg i de lavere delene av fjellet. Er du i indre strøk vil ikke vinden merkes så mye der, sier meteorolog Dag Kvamme til Trønder-Avisa.

Torsdag vil en svak høytrykksrygg passere Sør-Norge fra vest, men allerede utover ettermiddagen vil et nytt nedbørsområde nå Vestlandet og Trøndelag, melder StormGeo.

Opphold og en god del sol på Østlandet. Bygevær i Nord-Norge, men gradvis avtakende bygeaktivitet i Nordland.

Fredag blir det halvskyet og opphold, med vestlig kuling på Østlandet, mens det lørdag blir pent vær.

I vest blir det regnbyger, sludd og snø, men også perioder med sol fram mot helgen. Perioder med kuling mellom vest og nord, opp i sterk kuling på kysten. På vei nordover langs kysten blir det mer og mer sludd- og snøbyger, men også her perioder med sol.

Ferske trafikkmeldinger fra Statens vegvesen finner du her.