Gå til sidens hovedinnhold

Sola på snarvisitt

- Litt vel skiftende, mener disse jentene om sommerværet. Torsdag kommer nemlig regnet tilbake.

For mange er ferien allerede i gang, og sommerværet er et hett tema. Mens NVE har utstedt flomvarsel for store deler av Vestlandet, kan Østlandet onsdag vente seg temperaturer opp mot 25 grader.

Tirsdag formiddag var det delvis overskyet, men hele 22 grader, i Oslo.

- Det har vært litt vel skiftende vær, sier Ingunn Hovde Mathiassen (26).

Sammen med venninnen Sheryl Åstrøm (24) nyter hun solstrålene som med jevne mellomrom dukker opp på Operataket.

- Dette er min siste feriedag. Det kunne gjerne ha vært helt skyfritt!

Sheryl stemmer i.

- Jeg har nettopp kommet hjem fra Asia, der de sa det var usedvanlig mye regn. Det var jo nesten finere enn her, sier hun.

19 grader
Man skal være rask på labben hvis man skal rekke å ta seg en dukkert. Det begynner nemlig å bli vanntemperaturer opp mot 20 grader flere steder på Østlandsområder.

De varmeste vanntemperaturene i hovedstaden lå på 19 grader mandag.

Sjekk badetemperaturene i hovedstaden her!

- I morgen og torsdag er det ganske trygt. Fra fredagen blir det mer ustabilt og regnet begynner nok å trekke østover og nordover fra torsdag, opplyser vakthavende meteorolog Roar Inge Hansen ved StormGeo til Nettavisen.

Regn
Langs sørlandskysten blir det mer dystert allerede fra i morgen. Her blir det skyet og regn. Med andre ord lite som minne om sommer.

- Når vi kommer inn mot helgen vil en ustabil værtype prege både Østlandet og Sørlandet. Det er likevel ikke spesielt kalde luftmasser over oss, så temperaturen vil ligge på rundt 20 grader, fortsetter han.

Sjekk været der du bor her!

Denne værtypen fortsetter over helga og inn i neste uke.

Vestlandet
Vått er stikkordet for Vestlandet det neste døgnet. Som nevnt har NVE gått ut med flomvarsel og meteorologen ser heller ingen grunn til at paraplyen skal bli liggende hjemme.

Les også: Flom og ras på Vestlandet.

- Vestlandet får mye nedbør det neste døgnet. For Møre og Romsdal og Trøndelag vil det også regne, men det kommer ikke like mye regn her som på Vestlandet.

Fra torsdagen er det lys i enden av tunnel. Da vil været bedre seg.

- Det begynner å bedre seg på Vestlandet fra torsdagen, men en varierende værtype med både sol og regn. Dette gjelder også for Møre og Romsdal og Trøndelag og dette været vil holde seg over helgen og inn i neste uke, sier meteorologen.

Grått i nord
Det blir en grå dag sør for Svolvær onsdag, men det ligger an til oppholdsvær nord for Lofoten. Fra kvelden onsdag ligger det an til regn i indre områder av Troms og Finnmark.

- Fra torsdagen blir det grått over det hele, men mulig oppholdsvær langs kysten. Det blir også her veldig mye ustabilt vær i perioden som strekker seg over helga, forklarer Hansen.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken