*Nettavisen* Nyheter.

Solberg: - Alle må få mer ut av å sitte i regjering

Oslo (NTB): Flere kompliserte saker skal drøftes når de borgerlige partiene starter regjeringsforhandlinger på mandag. Alle må mene at de får mer ut av å sitte i regjering enn å stå utenfor, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Selv om valgresultatet på papiret skulle tilsi mest makt til Høyre, litt mindre til Frp og minst til Venstre og KrF, vil ikke Solberg gå inn på hva resultatet av stortingsvalget har å si for styrkeforholdet mellom partene, skriver Aftenposten.

- Noe vil avspeile styrkeforholdet, så vil noe avspeile alternativmulighetene til de ulike partiene. Sitter du i en regjering, må du sikre at alle mener de får mer ut av å sitte i regjering enn de ville gjort ved ikke å sitte i regjeringen: Da vil ulike partier ha ulike forhandlingskort, sier Solberg.

Hun sier Venstre og KrF helt klart vil ha utbytte av å sitte i regjering.

- Det er noen saker sentrum er nødt til å sitte i regjering for å få gjennomslag for, der verken Venstre eller KrF har med seg flertallet på Stortinget. Da kan de få mer ved å sitte i regjering, sier landets neste statsminister.

Hun vil ikke si hvilke saker dette dreier seg om, men hun fastslår at et klart flertall på Stortinget er for konsekvensutredning av oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Her er det stor avstand mellom KrF og Venstre, som er motstandere av oljeboring, og Høyre og Frp som sier et klart ja. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.