RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg: - Borgerlig framgang denne våren

Oslo (NTB): Høyres leder Erna Solberg mener de fire borgerlige partiene har nærmet seg hverandre denne våren. Men det er fortsatt stor avstand til Frp når det gjelder handlingsregelen og bruk av oljepenger.

Til helgen er det Høyres tur til å avholde landsmøte, det siste denne sesongen. Utfordringene knyttet til borgerlig samarbeid utgjør ingen stor del av landsmøtedokumentene, men preget desto mer av pressekonferansen partiledelsen holdt onsdag.

Solberg finner det positivt at Frp på sitt landsmøte for to uker siden for første gang erkjente behovet for en handlingsregel, selv om måten den er utformet på, åpner for bruk av mange flere oljemilliarder enn det Høyre finner forsvarlig.

Høyres leder finner også Venstres avklaring konstruktiv. Partileder Trine Skei Grande sier nå hun kan støtte en borgerlig regjeringsdannelse, uten at Venstre nødvendigvis er med i regjeringen. Siv Jensen er langt mer uforsonlig på dette punktet og hamret inn hele sju ganger under Frp-landsmøtet at partiet overhodet ikke kommer til å støtte noen koalisjon det ikke selv er en del av.

- Jeg hadde kanskje håpet at Frp kunne ha formulert seg som Venstre, sier Solberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere