*Nettavisen* Nyheter.

Solberg: - Dette er dramatiske bilder

Møter ofrene: Mandag morgen skal statsminister Erna Solberg møte familiene som har mistet alt i Lærdal. Hun er forbredt på sterke inntrykk.

Møter ofrene: Mandag morgen skal statsminister Erna Solberg møte familiene som har mistet alt i Lærdal. Hun er forbredt på sterke inntrykk. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB Scanpix)

Mange føler med de rammede etter storbrannen i Flatanger

28.01.14 14:05

- Dette er dramatiske bilder, og jeg tror det gjør inntrykk for alle å se hvordan brannen sprer seg raskt når vinden er så sterk som dette. Heldigvis så virker det som om alle som skulle evakueres, er evakuert, og at det er ingen som er direkte rammet fysisk av brannen, sier statsminister Erna Solberg (H) til NRK.

- Men det er klart at det å sitte og se at husene eller feriehusene brenne opp på denne måten er sterkt, sier Solberg.

Store deler av området på Sørneshalvøya i Flatanger kommune i Nord-Trøndelag er slukt av flammene i brannen som oppsto sent mandag kveld.

Brannen skjer bare litt over en uke etter storbrannen i Lærdal.

FÅ OVERSIKT: - Dette var det verste tenkelige scenario

- Uvirkelig med enda en branntragedie
Mange viser nå sin medfølelse for de rammede i storbrannen på sosiale medier.

- Uvirkelig med enda en branntragedie. Tenker på folket i Flatanger nå, skriver SV-leder Audun Lysbakken på Twitter.

- Føler med innbyggerne i Flatanger som rammes av den dramatiske brannen. Godt å se at fellesskapet stiller opp, skriver Jens Stoltenberg (Ap).

Venstre-leder Trine Skei Grande kommer fra Overhalla i Nord-Trøndelag og kjenner mange som har tilknytning til kommunen som er rammet av brann.

- Jeg føler veldig med dem. Jeg kjenner mange som kommer derfra, folk som har hytte der og som tilbringer mye av fritiden sin der. Nå ser vi at stedet står i brann, og da gjør det vondt langt inn i magen, sier hun til NRK.

- Føler med alle i Flatanger. Godt å se at fellesskapet stiller opp; brannmannskaper, kommune, hele lokalsamfunnet, tvitrer stortingsrepresentant Arild Grande (Ap).

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp), som er på reise i Nord- og Sør-Trøndelag, reiser i ettermiddag til brannstedet i Flatanger.

- Meget omfattende skadeomfang
«Meget omfattende skadeomfang på bygningsmasser. Det foreligger ikke fullstendig oversikt ennå, men en del av bygningsmassen på Hasvåg, Småværet og nærliggende områder er trolig inntakt. Store deler av det 15 km2 store arealet er utbrent. Infrastuktur i form av strøm og telefonnett er satt ut av drift. », skriver Flatanger i en pressemelding klokken 12.

Det er 33 fastboende personer i cirka 20 boenheter på Sørneshalvøya. I tillegg er det et stort antall hytter og fritidsboliger, totalt 77. Det er dessuten flere reiselivsanlegg, småbåthavn og kaianlegg i området.

Har du bilder eller tips til saken? Tips oss på 468 30 050

DIREKTE: Følg NTB og Nettavisens livedekning av storbrannen i Flatanger her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.