RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg: - En av de største statsministrene i Norge

Oslo (NTB): Erna Solberg beskrev avtroppende statsminister Jens Stoltenberg (Ap) som en av de største statsministrene i historien da hun overtok nøklene til statsministerkontoret onsdag.

Erna Solberg la vekt på den prestasjonen Stoltenberg har utført ved å være statsminister i en samlingsregjering i åtte sammenhengende år.

- Det er imponerende og vitner om en enorm stamina og vilje til samarbeid, sa Solberg, og la til at Stoltenberg har opparbeidet seg stor og bred respekt i alle politiske kretser i Norge.

Solberg la også vekt på Stoltenbergs opptreden etter terrorhandlingen 22. juli 2011 og slo fast at han ved sin opptreden i den krisen framsto som en rollemodell for alle.

- Du sto som et fast fjell i løpet av den perioden. Det gjorde deg til et rikssymbol, og det har vært beundringsverdig. Ingen av oss som tiltrer denne typen kontorer vet noe om hvordan vi kommer til å reagere i en sånn situasjon hvis noe skjer, men vi vet at du kan være en rollemodell for hvordan vi skal håndtere det hvis noe slikt kommer til å skje igjen, sa hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere