RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg: - Et veldig viktig toppmøte

Erna Solberg deltar på NATO-toppmøtet.
Erna Solberg deltar på NATO-toppmøtet. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Statsminister Erna Solberg (H) sier NATO-toppmøtet i Wales er viktig blant annet på grunn av utviklingen i Ukraina, Irak og Syria.

Solberg deltar i disse dager på NATO-toppmøtet i Newport i Wales. Solberg mener blant annet utviklingen i Ukraina, Irak og Syria gjør dette til et viktig møte.

- Det er et veldig viktig toppmøte. Den internasjonale utviklingen, særlig i Ukraina, men også i Irak og Syria, har vist at det er et sterkt behov for at alliansen står samlet og at det blir diskutert hva den nye sikkerhetspolitiske situasjonen betyr for NATO, sier Solberg til NRK.

- Alliansen står samlet
Solberg tror toppmøtet vil vise at NATO står samlet i kritikken mot Russland på grunn av situasjonen i Ukraina.

- Først og fremst kommer det nok et klart budskap om at alliansen står samlet i den grunnleggende og dype kritikken vil har mot Russlands brudd på den internasjonale folkeretten, sier statsministeren.

Hun tror også at møtet vil vise at NATO står samlet om å hjelpe Ukraina framover.

- Presset øker på Russland
Storbritannias statsminister David Cameron sier presset mot Russland bare vil øke dersom ikke Moskva bremser aktiviteten sin inne i Ukraina.

Cameron er vert for det to dager lange NATO-toppmøtet som begynner i Wales torsdag, og i forkant av møtet kalte han Russlands aksjoner i Ukraina for uakseptable.

I et intervju med BBC sier statsministeren også at sanksjonene som Vesten har innført mot Russland, allerede har fått virkning.

- Vi må være absolutt klare på at det er helt uakseptabelt med russiske soldater på ukrainsk jord.

- Storbritannia, sammen med andre land, har presset på og innført en rekke sanksjoner. Russland må skjønne at dersom de fortsetter aksjonene sine i Ukraina, så vil dette presset øke ytterligere, sier han.
(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere