RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg: - Hva gjorde regjeringen med terrorvarsel i 2007?

Oslo (NTB): Høyre-leder Erna Solberg ønsker svar fra statsministeren om hvorfor så mye sviktet i 2011, når regjeringen fikk et klart anslag om terrorsannsynlighet fire år tidligere.

Hun viste til at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i 2007 anslo overfor regjeringens sikkerhetsråd at det var mer enn 50 prosent sannsynlig med et terroranslag i Norge i løpet av tre til fem år.

- Det ubehagelige spørsmålet det leder til, er hva regjeringen gjorde med den opplysningen. Vi har hørt Stoltenberg beklage, men en beklagelse må være mer enn ord. Han har beklaget at det gikk galt, men jeg tror vi i Stortinget venter på en forklaring på hvordan det kunne gå galt, sa Solberg.

Solberg påpekte at sårbarheten Gjørv-kommisjonen har avdekket, tidligere har vært påpekt av Riksrevisjonen, opposisjonspartier og andre.

Stoltenberg svarte at de allerede i revidert budsjett i 2007 styrket midlene til PST, blant annet til spaning. Han viste til at dette medvirket til avsløringen av Mikael Davuds terrorplanlegging. Han viste også til at beredskapstroppen og samarbeidet med etterretningstjenesten ble styrket i 2007.

- Men vi må huske at det vi ble advart mot i 2007, var ekstreme islamistiske grupperinger, sa han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere