RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg: - Må diskutere bemanningen i politiet

Oslo (NTB): Regjeringen vil se om asylmottakene kan styrkes for å håndtere psykiske problemer. I tillegg åpner statsminister Erna Solberg (H) etter trippeldrapet på Valdresekspressen for å diskutere om bemanningen i politiet var for dårlig.

Det skal være trygt å ta bussen i Norge, understreker Solberg overfor NRK etter drapet på tre personer om bord på Valdresekspressen mandag kveld.

- Dessverre ser vi at det ikke er det, og vi er nødt til å gå gjennom alle sidene av denne saken for å se hvordan vi kan løfte tryggheten i Norge, sier hun.

Det tok én time og 14 minutter før den første politipatruljen var framme ved den kaprede bussen i Årdal.

- Responstid er en av de store diskusjonene vi er nødt til å ta når vi skal gå gjennom en helt ny politireform. Det er klart dette høres lenge ut, men Norge er et langstrakt land. Først må politiet få tid til å etterforske saken, og så må vi ta diskusjonen om bemanningen har vært for dårlig. Regjeringens utgangspunkt er at bemanningen skal opp i norsk politi, sier statsministeren.

Hun varsler at hun vil hente fram handlingsplanen for psykisk helse som den forrige borgerlige regjeringen fikk utarbeidet og se på hvordan tiltakene er blitt fulgt opp. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere