RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Det er ingenting i denne uttalelsen som er nytt for oss. Dette er et synspunkt som kommer med jevne mellomrom, sier Erna Solberg.
– Det er ingenting i denne uttalelsen som er nytt for oss. Dette er et synspunkt som kommer med jevne mellomrom, sier Erna Solberg. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Solberg: – Dette er propaganda

Sist oppdatert:
Statsminister Erna Solberg (H) mener utspillet fra Russlands ambassade er propaganda.

– Dette er et eksempel på russisk propaganda som gjerne kommer når det er stort fokus på sikkerhetspolitikk, sier Solberg til NTB.

Hun deltok fredag på sikkerhetskonferansen i München, en stor samling der USAs visepresident Mike Pence, Tysklands statsminister Angela Merkel og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov alle skal holde innlegg.

Den skarpe uttalelsen som den russiske ambassaden i Oslo kom med samme dag om at forholdet til Norge er "utilfredsstillende", tar Solberg med stor ro.

– Det er ingenting i denne uttalelsen som er nytt for oss. Dette er et synspunkt som kommer med jevne mellomrom, sier hun.

Delte meninger

Både i Europa og i USA har det vært delte meninger om hvor lenge sanksjonene skal vare, og land som Ungarn har tatt til orde for å fjerne dem fordi kostnadene er for store, og fordi de mener sanksjonene ikke har ført til noen forandring på bakken i Ukraina.

Solberg mener likevel at denne debatten har roet seg nå. Ifølge henne ble russernes voldsomme bombardement mot Aleppo i fjor et vendepunkt.

– Jeg opplever ikke at Russland faktisk klarer å slå inn den kile. Det var kanskje mer tendens til diskusjon i fjor, men nå er det ganske tydelig enhet, sier hun.

Må overholde avtaler

Kriteriet for å lempe på sanksjonene er bedre overholdelse av våpenhvileavtalene som ble inngått i Minsk i 2014 og 2015.

– Vi må ha betydelig bevegelse på disse tingene. Så skal vi slå følge med de andre landene. Dette har bare effekt hvis vi gjør det sammen, sier hun.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere