RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIL KOSTE: Statsminister Erna Solberg er klar på at det store antallet flyktninger som kommer til Norge, vil koste milliarder.
VIL KOSTE: Statsminister Erna Solberg er klar på at det store antallet flyktninger som kommer til Norge, vil koste milliarder. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Solberg åpner for teltleire for flyktninger

Sist oppdatert:
- Strømmen av flyktninger vil prege alle budsjetter de neste årene.

I et intervju med Dagens Næringsliv (bak betalingsmur) sier statsminister Erna Solberg at den sterke strømmen av flyktninger som kommer til landet, vil bety kostnader på større bruk av oljepenger.

I intervjuet lister hun opp konsekvenser man må forberede seg på. Blant annet nevner hun flere milliarder mer i utgifter enn det som allerede ligger i statsbudsjettet, lavere standard på mottak, og sannsynligvis teltleire, kutt i velferdsytelser for innvandrere på familiegjenforening og enda flere grunnløse asylsøkere raskere ut av landet.

- Strømmen av flyktninger vil prege alle budsjetter de neste årene. Vi må være opmerksomme på at velferdssystemet kan bidra til at vi får en tilstrømming av en annen type flyktninger enn andre land, fordi ytelsene kan gjøre det attraktivt. I Norge er yrkesdeltakelsen høy, og hvis det kommer mange med lav yrkesdeltakelse over tid, vil det være en utfordring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere