*Nettavisen* Nyheter.

Solberg bekymret for konflikten i Midtøsten

Statsmnister Erna Solberg er bekymret for situasjonen i Midt-Østen. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)

- Situasjonen er utrolig ustabil.

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg er bekymret for opptrappingen av konflikten i Midtøsten og mener verdenssamfunnet nå må yte press på begge parter.

Israelske luftstyrker bombet 160 mål på Gazastripen natt til onsdag. Nyhetsbyrået AFP melder onsdag morgen at 28 er drept og over 100 såret i israelske angrep på Gazastripen. Statsminister Erna Solberg sier til NRK at hun er bekymret og ber begge parter om å beherske seg.

– Vi vet at situasjonen i Midtøsten er utrolig ustabil for øyeblikket, og det er ikke noe annet vi kan gjøre enn å appellere til lederne på begge sider om å besinne seg, og finne fram til løsninger, sier Solberg.

- Bekymringsfullt

Hun sier at en ytterligere eskalering ikke vil løse noen problemer.

– Vi har en utfordring i at vi ikke har fått fredssamtalene i gang. Vi burde sett en mer positiv utvikling, så jeg synes det er veldig bekymringsfullt det jeg ser nå, sier statsministeren.

På spørsmål om hva verdenssamfunnet kan gjøre, svarer Solberg at det ikke er noe annet enn å yte press på begge sider.

– Og det bør alle gjøre, for vi er ikke tjent med nok en storkonflikt i Midtøsten.

Obama er også bekymret

Både israelerne og palestinerne må være forberedt på å strekke seg langt for å oppnå fred, mener USAs president Barack Obama.

– I denne farlige situasjonen må alle involverte beskytte uskyldige og handle på en fornuftig og gjennomtenkt måte, ikke med hevn og represalier, skriver USAs president Barack Obama i en kronikk i den tyske avisa Die Zeit. Kronikken trykkes i sin helhet torsdag, men utdrag ble gjengitt onsdag.

– Både israelere og palestinere må være forberedt på å strekke seg langt for fred, skriver Obama videre.

Natt til onsdag angrep det israelske luftvåpenet 160 mål på Gazastripen, ifølge det israelske forsvaret IDF.

Onsdag morgen ble det meldt om at i underkant av 30 personer var drept på Gazastripen. På israelsk side er minst to personer såret i palestinske rakettangrep.

Det er frykt for at konflikten skal forverre seg ytterligere. De siste dagene har flere advart om at det kan bryte ut en ny krig mellom Israel og væpnede palestinske grupper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag