Solberg får ikke se hemmelige kundelister

Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): Statsminister Erna Solberg (H) får ikke se landbruksminister Sylvi Listhaugs (Frp) og statssekretær Julie Brodtkorbs (H) hemmelige kundelister fra tiden som lobbyister.

Mens Listhaug kommer fra jobb som PR-rådgiver i First House til stillingen som landbruksminister, var Brodtkorb inntil nylig administrerende direktør i kommunikasjonsbyrået JKL Oslo AS. Begge selskapene opererer med hemmelige kundelister.

Solberg sier til Dagbladet at regjeringsråden allerede har fått informasjon om hvem som har vært kunder av Listhaug, mens departementsråden har fått tilsvarende informasjon om Brodtkorb som nå er statssekretær ved Statsministerens kontor.

Statsministeren sier det er mange i Norge som har hemmelige kunder, og mener det lages for mye hemmelighetskremmeri rundt kommunikasjonsbransjen.

- Jeg tror det er mange som betaler altfor mye for kommunikasjonsråd i det norske samfunnet. De kunne begynt å spørre stortingsrepresentantene litt mer, så hadde de tjent penger på å gå direkte til kilden, sier Solberg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.