Gå til sidens hovedinnhold

Solberg forberedt på sterke inntrykk i Lærdalsøyri

Lærdalsøyri (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) er forberedt på sterke møter med brannens herjinger når hun mandag får se brannruinene med egne øyne.

- Det blir nok mye sterkere å være på stedet. Jeg har jo sett bilder i mediene, men på brannstedet er det lukt- og synsinntrykk som bildene ikke klarer å formidle, sier statsminister Erna Solberg til NTB mandag morgen.

Ordføreren i Lærdal trakk paralleller til ødeleggelser vi vanligvis forbinder med krig da han søndag kveld skulle karakterisere inntrykkene han selv satt med etter å ha sett resultatet av brannenes herjinger. 23 hus har brent ned til grunnen. 16 av disse er bolighus.

Allerede søndag kveld satte Solberg seg i bilen med en liten stab og kjørte mot Lærdal, for mandag på kunne møte de som bidro til å begrense katastrofebrannens omfang og for å snakke med dem som likevel ble rammet. Også justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) skal delta på flere av møtene og befaringene Lærdal.

- Det er viktig for meg å takke alle de som gjorde en innsats for at brannkatastrofen ikke ble en menneskekatastrofe. Brannen hadde en eksplosjonsartet utvikling. Voldsomt mange bidro til å begrense skadeomfanget og ikke minst hjelpe de som ble rammet, sier Solberg. (©NTB)