Solberg forteller om selvopplevd netthets

Mange av hatkommentarene omhandler statsminister Erna Solbergs vekt. Her ankommer hun åpningen av FNs klimakonferanse i Paris.

Mange av hatkommentarene omhandler statsminister Erna Solbergs vekt. Her ankommer hun åpningen av FNs klimakonferanse i Paris. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Statsminister Erna Solberg (H) har mottatt meldinger som «Feit jævel» og «Erna Fleskeberg». Tirsdag kveld stiller hun i et TV-program om hatprat og netthets.

I TV 2-programmet Haterne forteller hun om hvordan hun takler sjikane og trakasserende kommentarer på sosiale medier.

– Når man har passert 50 og har stått i offentlighetens lys i mange år, så tåler man ganske mye. På meg virker ikke denne typen hets noe særlig. Kommentarene sier mer om dem som hetser enn det sier noe om meg, sier Solberg til TV 2.

Hun forteller at hun har blitt hardhudet, men oppfordrer folk til å vise nettvett og ikke skrive ting man ikke ville sagt ansikt til ansikt.

«Erna er så feit at hun måtte innføre Segway, nå skal hun bli feitere» og «Det er vel veldig vanskelig å tenke når dama har kun 99,99 prosent fett i hele kroppen og det på toppen bare er til pynt» er noen av meldingene statsministeren får opplest i programmet, men selv kaller hun det «peanuts».

– Jeg har levd med livvakter døgnet rundt i to og et halvt år på grunn av drapstrusler, sier Solberg.

Statsministeren undertegnet fredag en ny politisk erklæring mot hatytringer og lanserte arbeidet med en ny strategi for å bekjempe intoleranse og hatefulle ytringer, hvor hun ber hele samfunnet mobilisere mot hatefulle ytringer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.