*Nettavisen* Nyheter.

Solberg: Håper britene blir i EU

London (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) sier at hun håper britene ikke ender med å gå ut av EU. Onsdag ettermiddag møtte hun sin britiske kollega, David Cameron.

15.01.14 18:33

Det er første gang Solberg besøker Downing Street som statsminister, men det var ikke satt av mer enn 40 minutter til onsdagens møte.

Det er også første gang på 23 år at en konservativ norsk statsminister møter en konservativ britisk. Og mens Solberg nok helst vil inn i EU, har Cameron lovet britene en folkeavstemning om de skal ut.

- Ethvert land må foreta sine egne vurderinger av hva som er riktig i denne sammenhengen. Egoistisk sett fra norsk side håper jeg de kommer til å bli, for det er bra at det er noen som ikke er så opptatt av å fordype alle tingene i EU, sier Solberg til NTB før møtet.

- EU som indre marked og samarbeidsplattform er veldig viktig, og det er vanskelig å se at et land som Storbritannia har mer å tjene på å stå helt utenfor, fortsetter hun.

Storbritannia er en viktig økonomisk partner for Norge. Britene henter rundt en firedel av gassbehovet sitt fra norsk sokkel, og det norske oljefondet har store investeringer i den britiske hovedstaden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.