RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg i sorg over Lønnings bortgang

Oslo (NTB): - En ruvende skikkelse, sier partileder Erna Solberg, som uttrykker stor sorg over bortgangen til Høyre-veteran Inge Lønning.

- Det var med sorg vi mottok nyheten om at Inge Lønning har gått bort. Han var på skitur med familien i går da han plutselig falt om. Livet sto ikke til å redde. Vi deler vår sorg med hans kjære Mari og resten av familien, sier Solberg til NTB.

Partilederen er på ferie i Spania i påsken, der hun ble orientert om dødsfallet. Hun fremhever Lønning som en ruvende skikkelse innen akademia, teologi og politikk.

- For Høyre har han vært en ideologisk klippe gjennom generasjoner og ledet blant annet arbeidet med skriving av Høyres prinsipprogram. Mange ganger var han den eldste i rommet, men ofte den som var yngst til sinns, sier Solberg. Blant annet elsket Lønning å diskutere med nyinnmeldte ungdommer.

Han kunne gå inn i enhver debatt, og delta med retorisk snert, historisk kunnskap, humor og engasjement. Han var særlig avholdt i Unge Høyre, sier Solberg, som beskriver et svært engasjert menneske.

- Inge elsket å stå på barrikadene. Men aldri på egne vegne, til det var han for beskjeden, sier Solberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere