Gå til sidens hovedinnhold

Solberg må svare på anklager om regelbrudd

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) må redegjøre for Stortinget om lovligheten av to prestisjefylte beslutninger som regjeringen har fattet.

Brevene blir sendt fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Statsministerens kontor denne uka. Det ene trekker i tvil lovligheten av forsøksordningen med kommunalt forvaltningsansvar for snøscooterkjøring. Det andre spør om landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) gikk ut over sine fullmakter da hun i et brev til kommunene henstilte om at priskontrollen ikke ble tillagt avgjørende vekt ved kjøp og salg av landbrukseiendommer.

- Dette er to veldig alvorlige saker som reiser en rekke prinsipielle spørsmål. Vi ber statsministeren komme med en juridisk prøving av spørsmålet om snøscooterkjøring og vil at hun klargjør hvordan henstillingen fra Listhaug skal forstås, sier leder Martin Kolberg (Ap) i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité til NTB.

Samtlige partier med unntak av Høyre stilte seg bak det første brevet, mens begge regjeringspartiene motsatte seg at brevet om Listhaugs henstilling skulle oversendes statsministeren. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar