*Nettavisen* Nyheter.

Solberg måtte svare for Grandes utspill om elbilmisunnelse

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil vite om statsminister Erna Solberg (H) deler Venstre-lederens oppfatning om misunnelse i diskusjonen om prisen på elbiler.

13.11.19 10:43

Utgangspunktet er at Arbeiderpartiet i sitt alternative budsjett foreslår å gjøre de dyreste elbilene dyrere ved å innføre moms på elbiler som koster over 600.000 kroner.

– Arbeiderpartiet vil øke momsen på de dyreste elbilene – så da veit vi det: Misunnelsen er en større drivkraft enn ønske om en bilpark med nullutslippsbiler, skrev Venstre-leder Trine Skei Grande på Twitter.

Støre tok opp saken i Stortingets muntlige spørretime onsdag.

– Det er fritt fram å kjøpe slike biler med både kvalitet og ekstrautstyr. Men i Ap mener vi det er rimelig at du betaler momsen selv på de dyreste bilene over 600.000 kroner, sa han.

– Partilederen i Venstre kaller dette et uttrykk for misunnelse. Er statsministeren enig med Trine Skei Grande? ville han vite.

Les også Gunnar Stavrums kommentar: Ap foreslår «misunnelsesskatt» på alle elbiler som koster over 600.000 kroner

Klikk på bildet for å forstørre. SVAR: Statsminister Erna Solberg stilte i Stortingets muntlige spørretime onsdag, og måtte svare på Grande-utspill.

SVAR: Statsminister Erna Solberg (H) stilte i Stortingets muntlige spørretime onsdag, og måtte svare på Grande-utspill. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Solberg erkjente i sitt svar at noen klimatiltak kan være uheldige i et omfordelingsperspektiv, og at noen klimatiltak faktisk har en «pervers effekt» og bidrar til det motsatte av fordelingspolitikk.

– Jeg tror ikke dette er misunnelse. Dette er rett og slett et spørsmål om å ha klima som hovedmål, også her. Så må vi jobbe med omfordeling på andre områder, sa Solberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag